Een nieuw landbouwrapport in het teken van voeding

13.12.2016
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelde op 8 december het Landbouwrapport 2016 (LARA) met als thema voeding voor.  De voedingsindustrie komt daarin uitvoerig aan bod. Het rapport bespreekt vier productgroepen in detail met enkele mooie getuigenissen van Vlaamse voedingsbedrijven: Vlees en zuivel - Groenten en fruit - Aardappelen, graan en suiker – Vis en zeevruchten.

Het LARA-rapport kreeg de titel “Voedsel om over na te denken” mee en gaat dieper op de voedselconsumptie, trends en innovaties in voeding, de verschillende schakels in de voedingsketen - waaronder de voedingsindustrie - en een aantal uitdagingen voor de toekomst. FEVIA Vlaanderen werkte de voorbije maanden mee aan het opstellen van dit rapport, o.a. als lector en door een kritische lezing van verschillende hoofdstukken.

Het was dan ook logisch dat de persvoorstelling van het LARA-rapport in een voedingsbedrijf plaatsvond. De keuze van de minister viel op de zuivelfabriek van Danone te Rotselaar, een bedrijf dat heel sterk inzet op kwaliteit, duurzaamheid en de relatie met de landbouwers.
Naast een presentatie van het bedrijf en de inhoudelijke voorstelling van het LARA-rapport, kreeg ook Jan Vander Stichele, Voorzitter van FEVIA Vlaanderen én van Flanders' FOOD, de gelegenheid om het belang en de uitdagingen van de voedingsindustrie voor te stellen, evenals de toekomstige Speerpuntcluster Agrovoeding.   

Meer weten? U kan het LARA-rapport hier downloaden: www.vlaanderen.be/landbouw