16.11.2019 tot 22.11.2019

Belgische Economische Missie naar China in november: schrijf je in!

Events door Fevia

China is een belangrijke groeimarkt voor Belgische voeding en dranken. Op vier jaar tijd verdubbelde de export en werd China onze 2e belangrijkste overzeese exportmarkt. Leer meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf tijdens de Belgische Economische Missie naar China in november dit jaar. Er staan alvast een ontmoeting met Alibaba Group en een promotie-event rond Belgische voeding en dranken op de agenda!

De export van Belgische voeding en dranken naar China is aan een stevige klim bezig. Op vier jaar tijd verdubbelde de export tot een omzet van 256 miljoen euro.

Dat maakt van China de 2e belangrijkste overzeese afzetmarkt voor Belgische voeding en dranken.

Onze Belgische bieren zijn de duidelijke sterkhouders in onze export, maar ook zuivelproducten, chocolade, koekjes en zoetwaren en diepvriesgroenten en aardappelproducten doen het goed.

Waarom inschrijven?

Aan exporteren naar China begin je niet zomaar. In China is alles mogelijk, maar niets gemakkelijk, zo leerde een groep voedingsbedrijven onlangs tijdens een intensief begeleidingstraject van Fevia Vlaanderen.

De prinselijke missie van dit najaar is een goede gelegenheid om je exportplannen naar China uit te bouwen of bij te schaven:

  • Fevia werkt aan een ontmoeting tussen de deelnemende voedingsbedrijven en Alibaba Group, de Chinese e-commerce reus, in aanwezigheid van prinses Astrid.
  • We organiseren in Shanghai een promotie- en netwerking event rond Belgische voeding en dranken, waar jij je product kan showcasen voor een Chinees zakenpubliek en Key Opinion Leaders.
  • We gaan op retail tour, waar we het Chinese warenhuislandschap verkennen.
  • De regionale exportagentschappen werken voor jou een B2B programma uit.
  • Tijdens de vele workshops en netwerkevents leg je waardevolle contacten met Belgische en Chinese zakenmensen, politici en experts.

Wanneer?

16-22/11/2019

Waar?

Beijing en Shanghai

Inschrijven?

Voor Vlaamse bedrijven: Via Flanders Investment & Trade, klik hier

Voor Waalse bedrijven: Via Agence Wallonne à l'Exportation et aux Investissements Étrangers (AWEX), klik hier

Voor Brusselse bedrijven: Via Hub.Brussels Invest & Export, klik hier