01.04.2021

Food Future Academy: de financiële kansen van jouw duurzaamheidsstrategie

Events door Fevia

Vlaamse voedingsbedrijven hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan, maar hoe pak je dat aan? Achterblijven is geen optie, daarom lanceert Fevia Vlaanderen met de steun van VLAIO de Food Future Academy: een reeks van 8 events, gespreid over 4 jaar, waarin topsprekers je inzichten aanreiken om duurzaamheid in de praktijk om te zetten.

De allereerste editie van de Food Future Academy gaat online door op donderdag 1 april van 9u30 tot 12u30 en focust op het financiële plaatje van duurzaamheid:  

  • Tom Van den Berghe  (Febelfin) komt vertellen hoe Europa de banken wenst aan te sturen zodat zij enkel duurzame activiteiten zouden financieren. 
  • Brenda Van Tendeloo (Nationale Bank van België) geeft meer inzicht in hoe de Belgische financiële actoren omgaan met klimaatrisico’s. 
  • Rudy Aernoudt (Professor bedrijfsfinanciering aan de UGent, voormalig kabinetschef in zowel Vlaamse, Waalse, federale als Europese kabinetten en hoofdeconoom bij de Europese commissie) schetst hoe ecologie en duurzaamheid de economie kunnen versterken.

 Tenslotte lichten 4 banken (Triodos bank, ING, Rabobank en KBC) hun duurzaamheidsaanbod voor voedingsbedrijven kort toe.

De tweede editie van de Food Future Academy staat ingepland op dinsdag 29 juni van 14u tot 17u en zal focussen op hoe communiceren rond duurzaamheid.

De deelnamekost per editie bedraagt €110 excl BTW. Na elke editie ontvang je een documentatiebundel en krijg je de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemde ondernemers en experts.