13.09.2022

Food Future Academy: hoe zorg jij voor jouw Food Heroes, vandaag en morgen?

Events door Fevia

Zonder “Food Heroes” geen “food”. Het klinkt logisch, maar hoe hou je als voedingsbedrijf jouw talenten aan boord met werkbaar werk? En hoe zorg je ervoor dat jouw food heroes zich dagelijks blijven ontwikkelen en mee zijn in de digitale transitie? Ontdek er alles over tijdens de Food Future Academy van 13 september van 13u tot 16u online en volledig gratis!

Laat je inspireren door deze topsprekers

Tijdens de Food Future academy op 13 september inspireren topsprekers jou om een held te zijn voor jouw Food Heroes:

Aan de slag met duurzame loopbanen

Professor Ans Devos (HR & Organisatieontwikkeling aan Antwerp Management School) vertelt waarom het in een onzekere en snel veranderende wereld belangrijk is om te weten wat een loopbaan duurzaam maakt. Maar wat omvat een duurzame loopbaan precies?  En hoe kan je als werkgever hierop inzetten? Op basis van meer dan 10 jaar onderzoek en samenwerking met organisaties in het kader van de SD Worx Chair “Next Generation Work: Creating Sustainable Careers” bespreken we de pijlers van een duurzaam loopbaanbeleid en het belang hiervan voor medewerker, organisatie en de arbeidsmarkt.

Hoe hou je jouw arbeidsorganisatie in volle verandering ook werkbaar?

Frank De Craecker, organisatiedeskundige bij Workitects, neemt je mee in hoe je jouw arbeidsorganisatie in volle verandering ook werkbaar houdt. Vanuit het 3-jarig traject ‘Workplace Innovation in the Food Industry’ (WIFI) werden een aantal inzichten vanuit voedingsbedrijven gebundeld in het boek ‘Samen op smaak gebracht’. Hij neemt jullie mee in het belang van de arbeidsorganisatie in de impact op het werk van de medewerker, binnen de uitdaging van duurzame loopbaanontwikkeling. Hoe kunnen we contexten creëren waar dit mogelijk wordt gemaakt? Vanuit welke principes kunnen we dit aanpakken? Na de sessie zal de ‘KIP’ voor u een andere connotatie hebben.

 

Onderzoek leerstoel Arbeid 4.0: hoe verandert werken in de sector?

Lise Szekér (senior onderzoekster bij HIVA-KULeuven) geeft de inzichten vanuit het onderzoek van de leerstoel Arbeid 4.0 in de voedingsindustrie mee over hoe werk in de sector verandert onder invloed van belangrijke trends zoals digitalisering, globalisering, demografische veranderingen en een wijzigende arbeidsmarkt.

Voedingsbedrijven en partners

  • 3 voedingsbedrijven getuigen over hoe zij dagelijks aan de slag gaan met deze thema’s
  • Olivier Wouters advocaat-vennoot van advocatenkantoor Claeys & Engels licht de nieuwe verplichting voor de werkgevers: het transitietraject voor ex-werknemers. 
    De wetgever wil een actievere begeleiding voorzien voor werknemers wiens arbeidsovereenkomst beëindigd wordt d.m.v. transitietrajecten en het bevorderen van de inzetbaarheid. Waar dien je als werkgever rekening mee te houden?
  • Wouter Beuckels, Senior Manager bij Hudson Belgium geeft je tips rond een duurzaam loonbeleid
    Een loonbeleid duurzaam creëren is geen eenvoudige klus. Hudson ontwikkelde vier pijlers om een duurzaam loonbeleid op te bouwen :  strategische verankering, integratie van de verschillende loonelementen, crisisbestendigheid en bijdragen aan de doelstellingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In deze sessie worden de vier pijlers ontleed, met speciale aandacht voor benchmarking en inzichten in de belangrijke niet-financiële elementen van verloning.
  • Marc de Greef, Managing Director bij Prevent stelt Prevent@home voor, waarmee je het welbevinden van jouw telewerkers verhoogtDe coronacrisis toonde ons de voordelen, maar ook de uitdagingen van telewerk op vlak van ergonomie en welbevinden. Als sectorale sociale partners bieden we hierop een antwoord door een ondersteuningsaanbod vanuit het Loopbaanfonds bij Alimento. Maak kennis met Prevent@home, livestream ondersteuning voor telewerkers.

De vijfde Food Future Academy gaat door op 13 september van 13u tot 16u. De sessie zal online doorgaan en is volledig gratis.

Schrijf je nu alvast in via onderstaand inschrijvingsformulier

Food Future Academy organiseert voor de voedingsindustrie 8 thema-events rond duurzaamheid en circulair ondernemen. Het is een initiatief van Fevia Vlaanderen en maakt deel uit van Industriepartnerschap in het kader van het contract Ondernemerschap van VLAIO.