06.02.2018

Industrie 4.0 - Uitreiking Factory of the Future Award in Vlaanderen

29.01.2018

Industrie 4.0, dat is doorgedreven digitale evolutie en connectiviteit, wat leidt tot nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en nieuwe businessmodellen. Een ware 4de industriële revolutie dus en één waarbij ook voedingsbedrijven zich omvormen tot "Fabrieken van de Toekomst". Biobakkerij De Trog en Rousselot kregen al een Factory of Future Award en zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Hopelijk volgen er nog voedingsbedrijven in 2018. Kom het te weten op de Factory of the Future Award op 6 februari 2018!

What's in a name? 

Factories of the Future 4.0 zijn toekomstgerichte productiebedrijven die op een coherente wijze de uitdagingen van de vierde industriële revolutie aangaan. Ze leveren producten met een hoge toegevoegde waarde en hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderde marktvraag. Factories of the Future zetten volop in op gedigitaliseerde productieprocessen. Ze springen doordacht om met energie en materialen en maken maximaal gebruik van de mogelijkheden van moderne productietechnologieën. Maar technologische innovatie en digitalisering hebben ook een impact op de mens, de werknemer. Sociale innovatie is dan ook heel belangrijk in een Factory of the Future: een mensgerichte aanpak met speciale aandacht naar de betrokkenheid, de creativiteit en de autonomie van medewerkers.

7 transformaties

Om te evolueren naar een Factory of the Future moeten voedingsbedrijven zich omvormen tot wendbare en hoogtechnologische organisaties door zeven essentiële transformaties te doorlopen:

  1. Transformatie 1 = World Class Manufacturing Technologies
  2. Transformatie 2 = End-to-end Engineering
  3. Transformatie 3 = Digital Factory
  4. Transformatie 4 = Human Centered Production
  5. Transformatie 5 = Production Network
  6. Transformatie 6 = Eco Production
  7. Transformatie 7 = Smart Production Systems

Voor meer uitleg bij deze transformaties, klik hier

Factory of the Future Award 2018

Een fabriek van de toekomst... een ver-van-mijn-bed-show? Niets is minder waar. De voedingsbedrijven Rousselot uit Gent en Biobakkerij De Trog uit Ieper deden het al voor.  En voor de 2018 award zijn er opnieuw voedingsbedrijven in de running. 
Kom dus zeker naar de uitreiking van de Factory of the Future Awards 2018 op dinsdag 6 februari 2018 in BluePoint te Antwerpen vanaf 16u00. Je komt er te weten hoe de nieuwe fabrieken van de toekomst de omschakeling hebben doorlopen en je krijgt getuigenissen van vorige laureaten. En wie weet is je bedrijf een volgende Fabriek van de Toekomst?     

Inschrijven doet u hier

BluePoint Antwerpen

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem