13.06.2018

Lanceringsevent Green Deal ‘Gezonde en duurzame voeding op school’

13.06.2018

Aandacht voor gezonde en duurzame voeding bij kinderen is van groot belang voor hun gezondheid en die van de planeet. Daarom steken een aantal spelers de koppen bij elkaar en starten ze een Green Deal, om het scholen makkelijker te maken om in te zetten op een gezond en duurzaam voedingsbeleid.

Wat is de Green Deal?

Meer dan een miljoen leerlingen in Vlaanderen eten dagelijks boterhammen, warme maaltijden en tussendoortjes op school. Aandacht voor gezonde en duurzame voeding bij kinderen is van groot belang voor hun gezondheid en die van de planeet.

Een aantal partners zetten zich in om hierrond een Green Deal uit te werken: Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, GoodPlanet, het Vlaams Instituut voor Gezond Leven, The Shift, Boerenbond, Fevia en de Vlaamse Overheid.

Belangrijke organisaties voor scholen zoals middenveldorganisaties, voedingsbedrijven, cateraars, scholenkoepels, overheden, retailers, producenten, educatieve uitgeverijen, etc. worden opgeroepen om een initiatief op te zetten - al dan niet in samenwerking met andere actoren – om het voedingsbeleid in scholen op een gezonde en duurzame manier te versterken.

Al deze partijen zullen in november 2018 hun engagement uiten bij een officiële ondertekening van de Green Deal. De 3 volgende jaren zullen deze engagementen worden opgevolgd.

Scholen die een gezond en duurzaam voedingsbeleid willen uitwerken, kunnen zich aanmelden gedurende de hele looptijd van de Green Deal (tot december 2021) De deelnemende partners zullen scholen ondersteunen om dit voedingsbeleid te realiseren en hen daartoe de nodige tools aan te reiken.

Programma

Het event vindt plaats op 13 juni, van 13 tot 17 uur.

U vindt het volledige programma hier