25.10.2022

Tik-tak: stel vandaag nog jouw toekomst veilig met een due diligence plan

Events door Fevia

Als voedingsbedrijf moet je steeds vaker rekening houden met de risico’s voor mens en milieu doorheen je toeleveringsketens. Zowel leveranciers, klanten als beleidsmakers verwachten van onze bedrijven dat ze hun zorgplicht of "due diligence" aantonen. Een due diligence plan laat je toe om proactief risico’s voor milieu en mensenrechten doorheen de waardeketen op te sporen en aan te pakken. Fevia organiseerde daarom een Lerend Netwerk en lanceert nu een Toolbox met praktische tips. Ontdek er alles over tijdens het afsluitendevent van het Lerend Netwerk op 25 oktober om 14u.

Waarom is zo'n plan belangrijk?

Verschillende wetgevende initiatieven rond duurzaamheidsrapportage en gepaste zorgvuldigheid komen op onze bedrijven af. Deze viseren voornamelijk de grote bedrijven maar zullen onvermijdelijk ook een impact hebben op kmo's. Als voedingsbedrijf merk je het misschien nu al dat je vele vragen rond je mogelijke impact op mens en milieu moet beantwoorden of dat je een bepaald lastenboek moet voldoen. Ook als kmo is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de bijkomende verplichtingen: je wilt toch niet dat een klant of leverancier naar je concurrent gaat omdat die wel een plan rond duurzaamheid heeft opgesteld? 

Maak kennis met de praktische toolbox

Daarom ontwierp Fevia samen met de KULeuven-Hiva en Sustenuto een hands-on en praktische toolbox voor de voedingssector. Deze toolbox legt de focus op kmo's en hoe je in het bedrijfsleven zorgvuldig omgaat met duurzaamheid en jouw impact op mens en milieu. Ben je benieuwd aan welke verplichtingen jouw bedrijf binnen enkele jaren zal moeten voldoen? Wil je weten wat “zorgplicht of due diligence” is en hoe je er concreet aan begint? Dan is dit event iets voor jou! We stellen er onze toolbox voor due diligence in de supply chain voor.

Het programma zijn we momenteel aan het afwerken en zal later meegedeeld worden, maar noteer het event alvast in jouw agenda.