28.02.2019

VBO seminarie EU-Japan Economisch Partnerschapsakkoord

Events door derden

Het Verbond van Belgische Ondernemingen nodigt u uit op een high-level seminar over de concrete voordelen van de economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan voor uw onderneming op 28 februari. 

Dit ambitieuze handelsakkoord voorziet in de creatie van een vrijhandelszone met 600 miljoen consumenten en een waarde van bijna een derde van het wereldwijde bbp. Naast het wegvallen van bepaalde douanetarievendie in sommige sectoren nog hoog zijn, ligt een groot deel van de verwachte voordelen in het regelgevende luik. Op de sterk gereguleerde binnenlandse Japanse markt zal het akkoord een aantal overbodige regelgevende obstakels voor onze exporteurs en importeurs wegwerken. Voorts zal de Japanse overheid de toegang verbeteren tot de binnenlandse dienstenmarkt, tot de overheidsopdrachten van 48 grote Japanse steden en tot het Japanse nationale spoor, aan dezelfde voorwaarden als lokale operatoren.

Enkele weken na de inwerkingtreding van het handelsakkoord tussen de EU en Japan, voorzien voor 1 februari 2019, wilt het VBO met dit seminar de kleine en grote ondernemingen praktische informatie meegeven over de vele opportuniteiten ervan.

Klik hier voor het programma en inschrijvingsformulier

VBO

Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel