03.12.2020

Webinar: coronaveiligere omgevingen voor onverpakte voeding in retail en horeca

Events door derden

Heb je sinds de uitbraak van COVID-19 een daling gemerkt in de verkoop van onverpakte voedingsmiddelen? Word je nog steeds geconfronteerd met een daling hiervan of pas je ondertussen maatregelen toe? Flanders' FOOD inventariseert samen met Pack4food, Wood.be en Unizo efficiënte maatregelen om onverpakte voeding aan te bieden aan de consument. Neem deel aan het inspirerende webinar op 3 december. 

Hoewel er nog geen bewijzen zijn dat COVID-19 kan overgedragen worden via het oppervlak van voeding zoals vers brood, groenten of fruit, hebben nogal wat consumenten schrik om hierdoor besmet te raken. In de horeca en dan vooral bij de zelfbedieningsrestaurants en op buffetten zijn er eveneens extra maatregelen om het mogelijke risico op besmetting via onverpakte voeding te minimaliseren. Mogelijks kunnen nieuwe types van winkel- of horecameubelen of andere duurzame verpakkingen een oplossing bieden om het aantrekkelijke assortiment van verse, onverpakte producten op een veilige manier te blijven aanbieden.

PROGRAMMA

12:30 – 12:45 (Bianca Lefevere, Flanders' FOOD & Kim Mampaey, Unizo)

  • Welkomstwoord
  • Projectvoorstelling
  • Inzichten vanuit de bevragingen van de voedingsindustrie, retail en consumenten: 'Wat was de impact van Covid-19 op uw business?' 

12:45 – 13:05 (Marilien Van Oudenhove, Pack4food)

  • Inventarisatie best practices inzake duurzame verpakkingsoplossingen 
  • Vragenronde

13:05 - 13:25 (Alan Dergent, Wood.be) 

  • Inventarisatie best practices inzake winkel-, horeca- en keukenmeubilair 
  • Vragenronde

13:25 - 13:30 (Bianca Lefevere, Flanders' FOOD & Kim Mampaey, Unizo)

  • Slotwoord met oproep voor ideeën 

INFORMATIE

Dit is een gratis, online event, je zal enkele dagen voor het event via mail de deelnamelink ontvangen. 

Meer info hier

Klik hier voor meer info rond het COOVIRH project

INSCHRIJVEN

IK SCHRIJF ME IN