15.06.2021

Webinar Green Deal Anders Verpakt

Events door Fevia

Ben je op zoek naar manieren om jouw producten tot de klant te brengen dankzij echt vernieuwende verpakkingssystemen? Jouw klanten vragen je of het niet allemaal een beetje milieuvriendelijker kan, maar je weet niet hoe? Je vreest ook dat ‘duurzaam’ voor jou synoniem staat voor te zware kosten of te grote inspanningen maar je bent tegelijk bang de boot naar een duurzame toekomst te missen?

Relax. En schrijf je dan nu in voor de infosessie over de Green Deal Anders Verpakt. Een Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een “groen” project uit te voeren.

In dit geval nemen wij, de OVAM, VIL, Fevia Vlaanderen, Comeos en Detic, het initiatief. Samen met partijen over de hele distributieketen willen we kennis vergaren, systemen (onder)zoeken en projecten begeleiden met als doel in te zetten op minder eenmalige verpakkingen door deze te vermijden of te hergebruiken en hierbij ook de milieu-impact van het verpakte product te verkleinen. En jij kan ons daarbij helpen. En wij jou. Dat is win-win-win. Voor jou, voor ons, en voor het milieu!

Waarom de Green Deal Anders Verpakt?

Verpakkingen zijn belangrijk. Ze beschermen onder meer goederen tijdens transport en zorgen ervoor dat voedingsmiddelen langer bewaard blijven. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt deze Green Deal de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

Voor wie?

Deze infosessie is bedoeld voor alle bedrijven die invloed hebben op het vermarkten en gebruiken van verpakkingen, zowel business-to-business als business-to-consumer. Situeert jouw werkveld zich in de food of non-food? Zijn jouw werkactiviteiten gerelateerd aan of heb je interesse in webwinkels, maaltijdboxen, take away/delivery, aanbod in bulk, aanbod in herbruikbare verpakkingen via een loop-systeem, ... ?

Programma

  • 09:30 - Toelichting 'Green Deal Anders Verpakt'
  • 09:50 - Case 1: Ontstaan en succesfactoren van Euro Pool System (EPS), één van de grootste logistieke dienstverleners voor herbruikbare verpakkingen in de Europese voedselketen, Paul Demyttenaere, Manager 
  • 10:10 - Case 2: Transitieplan Carrefour Belgium - focus verpakkingen, Lotte Krekels Packaging manager 
  • 10:30 - Case 3: Funky Jungle, De overstap naar herbruikbare take-away verpakkingen in de horeca, Marjan Keijzer Vegan chef  
  • 10:40 - Case 4: Project bulkverpakking Mustela, Hilde Weckx Algemeen Directeur Expanscience  
  • 10:50 - Subsidies – next steps 
  • 11:00 - Einde

Heb jij zin gekregen om meer te weten te komen? 

Schrijf je dan hier in voor de infosessie en bouw mee aan een anders verpakte toekomst