26.06.2024

Webinar VBO: wat is de impact van de CS3D-richtlijn op jouw bedrijf?

Events door derden

Tijdens het webinar op woensdag 26 juni verwelkomt het VBO Geneviève Tuts, kabinetschef van Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders, die de algemene context en de belangrijkste doelstellingen van de richtlijn zal toelichten.

Vervolgens bespreken onze experts de verschillende aspecten van de richtlijn.

Dankzij de duidelijke en beknopte informatie bent u na dit evenement helemaal mee met al het laatste nieuws

Context

De richtlijn inzake passende zorgvuldigheid in het bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid (Corporate Sustainability Due Diligence Directive of CS3D), een van de hoekstenen van de Green Deal van de EU, is eindelijk op Europees niveau aangenomen.

Die richtlijn zal ondernemingen verplichtingen opleggen om de mogelijke negatieve impact van hun bedrijfsactiviteiten voor zowel het milieu als de mensenrechten te beperken.

Elk betrokken bedrijf zal daarom een zorgplichtsysteem moeten invoeren over de hele activiteitenketen. Dat zal op zijn beurt gevolgen hebben voor leveranciers (waaronder ook kmo’s).

Wat betekent dat concreet voor uw onderneming? Valt ze onder het toepassingsgebied van de richtlijn? Zo ja, vanaf wanneer? Aan welke nieuwe verplichtingen wordt ze onderworpen? Wat zijn de indirecte gevolgen daarvan? Hoe kunt u zich organiseren?

Praktische informatie

Waar? Webinar – Online

Wanneer? 26 juni, van 11.00 u. tot 12.00 u.

Taal? Nederlands en Frans

Prijs? €75 excl. BTW

Schrijf je in via deze link