15.06.2021

Food Future Academy - Duurzaamheid: de nieuwe voorwaarde voor financiering?

Events door Fevia

Duurzaamheid: succesvolle organisaties zijn ervan doordrongen. En terecht, want een doordacht duurzaamheidsbeleid maakt je onderneming aantrekkelijk en future-proof. Meer zelfs: zo’n beleid wordt steeds meer cruciaal om financiering te verkrijgen. Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe wetgeving banken zal verplichten om steeds meer rekening te houden met duurzaamheidscriteria in hun financieringspolitiek?

Op de eerste Food Future Academy inspiratiesessie van Fevia Vlaanderen in het kader van de Industrie Partnerschap gesteund door VLAIO kom je er alles over te weten. 3 topsprekers en verschillende banken tonen je er hoe je ook in de toekomst jouw investeringen en groei nog gefinancierd krijgt.

Schrijf je nu gratis in voor onze allereerste editie op dinsdag 15 juni van 14 uur tot 17 uur.

Wat staat er op de agenda?

Het volledig programma vind je hier terug

Tom Van den Berghe (Febelfin) verklaart welke duurzaamheidsinitiatieven Europa neemt, wat de EU Taxonomie inhoudt en waarom transparantie essentieel wordt in het beleggingsbeleid van financiële instellingen

Brenda Van Tendeloo (Nationale Bank van België) licht toe welke impact klimaat- en milieugerelateerde risico’s hebben op Belgische financiële actoren en wat dat voor de transparantie betekent.

Rudy Aernoudt (professor bedrijfsfinanciering aan de UGent, voormalig kabinetschef en hoofdeconoom bij de Europese Commissie) schetst hoe ecologie en duurzaamheid de economie kunnen versterken.

Als extraatje vertellen verschillende banken (o.a. ING, Rabobank en Miimosa) je hoe hun duurzaamheidsaanbod jouw bedrijf vooruit kan helpen.

Schrijf je hieronder in! 

Tip: hou alvast dinsdag 14 september om 9u vrij voor de tweede editie van de Food Future Academy over duurzaamheidscommunicatie. We houden je op de hoogte.

De Food Future Academy is jouw wegwijzer voor je toekomstgericht duurzaamheidsbeleid. Dit initiatief van Fevia Vlaanderen in het kader van de Industrie Partnerschap gesteund door Vlaio brengt jou een reeks van 8 events.​