2.000 klaslokalen in Tanzania dankzij Kim's Chocolates

31.08.2021

Kim's Chocolates exporteert vanuit Tienen lekkere Belgische chocolade naar onder meer Canada en de Verenigde Staten. Maar deze toonaangevende chocoladeproducent investeert ook dagelijks in duurzaamheid; zoals met de installatie van 4.000 zonnepanelen en een eigen waterzuiveringsinstallatie. Daarnaast neemt Kim’s Chocolate ook haar rol op als sociaal verantwoorde onderneming door de leefomstandigheden van boeren in Tanzania te verbeteren.

2.000 klaslokalen in Tanzania dankzij Kim's Chocolates

Wereldwijd genieten miljoenen consumenten van lekkere Belgische chocolade. Helaas zien we in bepaalde landen waar de cacaobonen groeien nog steeds armoede, onderontwikkeling en mistoestanden zoals kinderarbeid en slavernij. Fons Maex, de oprichter van Kim’s Chocolates, zag dit met eigen ogen toen hij in 2010 voor het eerst cacao-plantages bezocht in Tanzania.

Daar werd hij diep getroffen door de levensomstandigheden van de lokale boeren, de overvolle scholen, het gebrek aan boeken en een totaal gebrek aan schoolinfrastructuur. Omdat net dat onderwijs dé sleutel is om uit armoede te geraken, besloot  Kim’s Chocolates om de plaatselijke bevolking te helpen met het bouwen van klaslokalen. De chocoladeproducent richtte de vzw CocoaforSchools op en ging aan werk...

Het project richt zich op gemeenschapsontwikkeling in 141 dorpen in het zuiden van Tanzania. Kim's Chocolates begon in eerste instantie in enkele dorpen met het bouwen van nieuwe scholen en het verbeteren van de vervallen infrastructuur.

Het principe is eenvoudig: Kim’s Chocolates financiert de projecten en de dorpen zélf zorgen dat de scholen effectief gebouwd worden. En met resultaat: sinds 2016 werden al 1397 klaslokalen gerenoveerd of helemaal nieuw gebouwd dankzij de steun van vzw CocoaforSchools. Tegen 2025 hoopt Kim’s Chocolates liefst 2108 klaslokalen klaar te hebben voor zowel middelbare als basisscholen!

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen