3 redenen waarom je als kmo meedoet aan het EFES-project

16.06.2020

De laatste weken, vooral sinds het begin van de coronacrisis, worden we overspoeld met berichten over historisch lage energieprijzen. Is het voor voedingsbedrijven dan nog zinvol om te investeren in energiebesparing? Het antwoord op die vraag is volmondig: ja, op korte én op lange termijn! Fevia Vlaanderen biedt onze kmo’s met het Easy Food Energy Savers (EFES)-project een zorgenvrije oplossing om met energiebesparing aan de slag te gaan.

Op donderdag 11 juni organiseerde Fevia Vlaanderen een webinar dat het EFES-project toelichtte. Onze ontzorger Dirk Van den Broecke legt uit hoe je als kmo eenvoudig kan deelnemen en wat je van het project kan verwachten (vanaf 13:22). Enkele praktijkvoorbeelden van reeds uitgevoerde maatregelen tonen aan dat EFES je op een eenvoudig manier energie kan laten besparen. Dat kan gaan van het isoleren van koelleidingen, het overschakelen naar LED-lampen of warmte recupereren van koelcompressoren. Nog niet volledig overtuigd? Met deze 3 redenen moedigen we jou aan om mee te stappen in het EFES-verhaal.

1. Wacht niet langer: ook kmo’s moeten actie ondernemen

Het Vlaams Energie- en klimaatplan 2021-2030 definieert een aantal acties die kmo’s moeten ondernemen in het kader van de energiedoelstellingen. In 2022 volgt er ook een normerend kader, waarmee de Vlaamse Overheid kmo’s een aantal energieverplichtingen oplegt. De tijd tikt dus: waar wacht je nog op?

2. Het EFES-project ondersteunt jou bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen

Onze ontzorger Dirk begeleidt en ondersteunt jouw voedingsbedrijf bij de implementatie van eenvoudig maatregelen die leiden tot energiebesparing. Heel ontzorgend, toch?

Concreet komt Dirk bij jouw bedrijf langs en maakt hij een rapport op over jouw huidige energieverbruik. Daarin krijg je gratis advies over maatregelen om energie te besparen en dus om jouw kosten te drukken. Heb je interesse in één van de maatregelen? Dan neemt Dirk verder contact op met jou en is er ondersteuning mogelijk. Onze ontzorger vraagt offertes voor jou op en beoordeelt ze. Ga je akkoord met de offerte, dan volgt hij de werkzaamheden op in jouw bedrijf en zoekt samen met jou naar aannemers of installateurs.

3. Het project spreekt de taal van een kmo

Het EFES-project houdt rekening met de noden van een kmo. We kennen hun grootste behoeftes en spelen hier graag op in. Die behoeftes zijn:

  • De identificatie van het besparingspotentieel
  • Onafhankelijk advies
  • Nazicht van de ontvangen offerte

Herbekijk hier de webinar

Neem je graag deel aan het project?
Contacteer Dirk Van Den Broecke via ontzorgerefes@fevia.be