Belgische voedingsbedrijven schitteren op SIAL Paris

06.11.2018

SIAL Paris 2018 zit er weer op! Van 21 tot 25 oktober gaven 200 Belgische voedingsbedrijven weer het beste van zichzelf op deze gerenommeerde voedingsbeurs.

In totaal waren 7.200 bedrijven uit 119 landen aanwezig. De Belgische bedrijven waren verspreid over de groepsstanden van l’Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX), Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAM of aan een individuele stand. Ook voor hen blijft een aanwezigheid op internationale voedingsbeurzen cruciaal om bestaande zakenrelaties te onderhouden en nieuwe klanten aan te trekken.

Zij werden extra in de kijker gezet met de brochure “Belgian food companies at SIAL 2018” , die aan de groepsstanden verspreid werd, en met een online tool op de food.be website, die op social media gedeeld werd.

Fevia Vlaanderen organiseerde meetings met retail experts van Green Seed, waarmee bedrijven hun exportstrategieën voor Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavië (Denemarken en Zweden), Noord-Amerika, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk konden aanscherpen.

En dat we fier zijn op onze Belgische voeding en dranken, dat hebben de 300.000 beursbezoekers op SIAL geweten, kijk zelf maar: