Bereid uw onderneming voor: doe de Brexit Impact Scan

21.09.2018

Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. De Brexit Impact Scan toont u hoe u zich kan voorbereiden.

Het is nog niet duidelijk of er na 29 maart een overgangsperiode komt, hoe lang deze zal duren en hoe onze toekomstige relatie met het VK er uit zal zien. Nog vele vraagtekens dus, maar zeker is dat we de impact van de Brexit zullen voelen. Prepare for the worst, hope for the best, zo adviseerden we eerder al. Dit geldt voor bedrijven die rechtstreeks zakendoen met het VK, maar ook indirect -bijvoorbeeld via toeleveranciers- kan u getroffen worden.

De FOD Economie ontwikkelde de ‘Brexit Impact Scan’. Deze tool helpt u de mogelijke impact van de Brexit op uw onderneming vast te stellen en toont u hoe u zich kunt voorbereiden.

De tool wijst u aan de hand van vragen rond 9 thema’s (uitvoer, invoer, diensten, vervoer, toelevering, digitale data en diensten (privacywetgeving), intellectuele eigendom, vestiging, concurrentie en markt) op zaken waarmee u rekening moet houden en leidt u naar de juiste formulieren en instanties.

Wij adviseren u deze scan te doorlopen en de adviezen op te volgen.

Klik hier voor de Brexit Impact Scan

Wilt u meer weten of zit u met vragen?

Kom dan zeker op 10 oktober naar de Exportboost-sessie “Handel doen met het VK na de Brexit”.

Hier zullen we onder meer de tool verder toelichten.

Voor het volledige programma, klik hier