Bestaat jouw transportverpakking uit de eerste circulaire krimpfolie?

11.06.2020

Valipac ontwikkelde samen met haar partners de eerste circulaire krimpfolie, die bestaat uit 50% afval van plasticfolie dat bij bedrijven wordt opgehaald. Krimpfolie heeft heel wat potentieel, en dit is nog maar het begin. Interesse? Neem contact op met Valipac of jouw verpakkingsleverancier, en ontdek hoe jouw bedrijf duurzamer kan verpakken!

Gerecycleerd materiaal: een essentiële rol in circulaire verpakkingen

Het gebruik van gerecycleerd materiaal speelt een essentiële rol in het circulaire karakter van industriële verpakkingen. Valipac stimuleert bedrijven om krimpfolie te gebruiken die gemaakt is van plastic afval uit bedrijfsinzamelingen. Krimpfolie kan je bijvoorbeeld gebruiken als pallethoes, topvel of grondstofzak.

Gerecycleerd plastic: de website van Valipac zet alle feiten op een rijtje

Er bestaan echter heel wat misvattingen over gerecycleerd plastic. Daarom ontwikkelde Valipac naast de krimpfolie ook een overzichtelijke website waar alle misverstanden de wereld worden uitgeholpen. Wist je bijvoorbeeld dat door gerecycleerd plastic te gebruiken, je bijdraagt aan de circulaire economie? Elke ton gerecycleerde plasticfolie voorkomt de productie van 3,03 ton CO2, wat overeenkomt met een vrachtwagenrit Brussel-Moskou!

Interesse? Raadpleeg de website van Valipac