Beyers Koffie verduurzaamt 1,4 miljard koffiepads

14.10.2022

Vorig jaar lanceerde ’s lands grootste koffiebrander een nieuwe huisstijl én een bijhorende ambitieuze claim: ‘Taking Coffee Further’. De koffiebrander investeerde de afgelopen jaren dan ook flink om verder te groeien tot de duurzaamste koffiebrander voor derden. Denk maar aan het produceren van eigen groene stroom op de site in Puurs-Sint-Amands, het gebruik van hoogtechnologische energiezuinige branders met warmterecuperatie, een eigen waterzuiveringsinstallatie, het werken met 100% groene elektriciteit en het compenseren van de volledige CO2-uitstoot, voor het branden van de koffie. 

Verpakkingen2025

Ook het maximaal gebruik maken van duurzame, recycleerbare en composteerbare verpakkingen maakt wezenlijk onderdeel uit van al deze inspanningen. Eerder dit voorjaar maakte Beyers voor HEMA koffiecapsules die je thuis kan composteren. Nu kiest ze er bewust voor om haar volledige productie van pads om te zetten naar composteerbaar filterpapier dat gemaakt is van ‘Poly Lactic Acid’, ofwel polymelkzuur. 

Het filterpapier van deze koffiepads bestaat uit 100% natuurlijk materiaal, zoals maïs en/of suikerriet. Je kan ze dan ook met een gerust hart bij het groenafval gooien. De koffie is even lekker van smaak en beter voor het milieu! Niet onbelangrijk als je weet dat zowat de helft van alle koffie die de koffiebranderij jaarlijks produceert voor hun klanten verpakt wordt als pad. Goed voor jaarlijks 1,4 miljard koffiepads!

De Belgische voedingssector gaat het engagement aan om te evolueren naar een duurzamer verpakkingsbeheer. Ontdek onze ambities op www.verpakkingen2025.be

Nieuwe productielijn

Om deze productie, en de verwachte groei van PLA koffiepads, in goede banen te leiden, investeerde de koffiebranderij dan ook een in gloednieuwe pads-productielijn die eerder deze week officieel in productie werd genomen. Deze heeft een capaciteit van 1400 pads per minuut. Omgerekend levert dat een jaarlijkse productie op van 330 miljoen koffiepads. De investering ligt om en bij de 3 miljoen euro.

Cory Bush, CEO van Beyers Koffie: “Beyers Koffie produceert al 20 jaar koffie in pads en was ook de eerste branderij dat deze aanbood voor private label. We merken nu dat meer en meer van onze klanten voor deze milieuvriendelijke optie van het PLA filterpapier kiezen. Vanaf nu wordt dit onze standaard, want wij willen duurzame koffie simpelweg de norm maken. De investering in de nieuwe productielijn was een noodzaak om hen in de toekomst nog beter te kunnen dienen. Het bevestigt ook wat Beyers Koffie al sinds 1880 doet en benadrukt onze plannen voor de komende decennia: ‘Taking Coffee Further’. Met andere woorden: meer en betere koffie.”

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Milieu en energie
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
Verpakkingen2025