Brexit Update: Uitstel, of toch nog een harde Brexit? Volg het mee op!

19.03.2019

Politieke stand van zaken

Vorige week heeft het Britse Parlement de Brexit deal van premier May voor een tweede keer verworpen. Ook besliste het Parlement dat het VK de EU niet mag verlaten zonder een akkoord en dat er in het licht daarvan uitstel van de Brexit moet worden gevraagd. May zal de Europese Raad tijdens de top van 21 en 22 maart om een kort of langer uitstel vragen. Alle EU-lidstaten moeten instemmen met het uitstel. Wellicht wordt hier als voorwaarde aan verbonden dat het VK duidelijk stelt wat dat uitstel zal opleveren.

Fevia Brexit Wegwijzer: de ‘go to’ voor Belgische voedingsbedrijven

De kans op een ‘no deal’ Brexit lijkt momenteel minder reëel, maar ons motto blijft “Prepare for the worst, hope for the best.” Wij blijven jou op de hoogte brengen van alle nieuwe informatie aan de hand van onze wekelijkse nieuwbrief. Fevia lanceerde vorige week ook de Brexit Wegwijzer op haar website. Hier vind je vanaf nu de informatie rond douane, voedselveiligheid, etikettering en logistieke, sociale en bancaire zaken per thema terug. Je leest er het laatste nieuws, ziet welke Brexit events je kan bijwonen en bij wie je terecht ken met je vragen.

Hier lees je welk nieuws we je deze week te melden hebben.

Kom naar ons Brexit seminarie op 30/04

Fevia Vlaanderen organiseert een tweede Brexit infosessie, en dit in samenwerking met Flanders Investment & Trade. Je krijgt de laatste stand van zaken en verneemt welke maatregelen je moet nemen rond douane, oorsprongsregels en voedselveiligheid, opdat je vlot kan blijven handelen met je Britse partners. Ook hoor je welke subsidies je van FIT kan krijgen om je bedrijfsactiviteiten bij te schaven. Tot slot blikken we vooruit op een studiebezoek aan Londen, dat Fevia Vlaanderen dit najaar organiseert.

Meer info en inschrijven: klik hier