Brouwerij Caulier verdrievoudigt haar productiecapaciteit

27.07.2022

In de stad Péruwelz brouwt de familie Caulier al 25 jaar met veel liefde kwalitatieve bieren zoals Paix Dieu, Bon Secours en STUUT. De familiebrouwerij breidt nu uit en wil haar productiecapaciteit verdrievoudigen tegen 2025. Een grote stap vooruit voor de Henegouwse brouwerij, zowel wat betreft haar productie als haar inzet voor de samenleving en het milieu.

Brouwerij Caulier vierde recent, in volle crisistijd, haar 25-jarig bestaan. Vandaag kijkt de brouwerij vooruit naar de volgende 25 jaar met een investering om haar productiecapaciteit te verdrievoudigen. “Onze bieren worden steeds meer geliefd bij de consument. Dat zien we aan de aanzienlijke groei die wij de laatste jaren hebben gekend. We blijven momenten van plezier creëren door te doen waar we van houden: bier brouwen met karakter. Deze belangrijke investering, goed voor 15 miljoen euro tussen 2021 en 2025, helpt ons om te groeien met behoud van onze onafhankelijkheid, identiteit en traditionele productieprocessen”, aldus CEO Vincent Caulier.

Nog steeds even traditioneel

De uitbreiding richt zich op elk van de vier hoofdprocessen van de bierproductie: brouwen, gisting, bottelen en fermentatie. “Er is een nieuw fermentatiegebouw in de maak, goed voor 8 fermentoren van 480 hectoliter. Zo kunnen we de productie opdrijven en krijgt de gist zoveel mogelijk tijd om op een volledig natuurlijke manier kwaliteitswerk te leveren”, legt Elisabeth uit, projectleider voor de brouwerij.

Verder installeert de brouwerij de komende weken een nieuwe bottelinstallatie met een capaciteit van 20.000 flessen per uur en bouwt ze meer dan 2.000 m² gistingskamers. Elisabeth voegt hieraan toe: “Ondanks de uitbreiding van de brouwerij, blijven we waken over onze traditionele en natuurlijke brouwmethode en de gistingskamers. Twee elementen die essentieel zijn voor het maken van kwaliteitsbier.”

Inzetten op verduurzaming

Met deze uitbreiding engageert de brouwerij zich op ook sociaal vlak. Zo wil de brouwerij tegen 2025 25 nieuwe werknemers aanwerven. Het bedrijf wil ook de lokale verankering in de kijker zetten door haar vestiging in Péruwelz te behouden en tegelijk plaatselijk toerisme aan te trekken naar de stad.

De toevoeging van een nieuwe brouwerijzaal, die drie keer groter is dan de huidige brouwerij, zal de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen zonder dat de kwaliteit van de bieren wijzigt.

“We geven om het milieu en streven ernaar om tegen 2025 koolstofneutraal te zijn. Dat doen we door onze CO2-uitstoot te verminderen, fotovoltaïsche panelen te installeren, maar ook door ons waterverbruik te verminderen”, besluit Guillaume, Quality & CSR Manager.