Confidas benut volledige cacaovrucht in fruitdelicatesse
Wist je dat eeuwenlang slechts een derde van de cacaovrucht gebruikt werd voor de productie van chocolade? Alleen de bonen golden als waardevol, terwijl men het sappige vruchtvlees en de dikke schil meestal weggooide. Zonde, want de cacaovrucht heeft veel meer te bieden. Confidas doorbreekt deze gewoonte en ontwikkelde een unieke pâtes de fruits waarin de volledige cacaovrucht tot zijn recht komt. Zo ontstaat niet alleen een verrassende smaakervaring, maar ook een duurzaam product dat bijdraagt aan minder verlies én meer waarde voor de lokale boeren.
Voedselverlies tegengaan
Voedselverlies voorkomen is een effectieve manier om klimaatverandering tegen te gaan. Door ook het vruchtvlees te verwerken, draagt Confidas bij aan een duurzame toekomst. Bovendien ontstaat er tegelijkertijd een nieuwe inkomstenstroom voor Ecuadoraanse boeren. Dit kan hun loon met wel 10% verhogen en nieuwe banen creëren in de lokale gemeenschap. Een win-win dus.
Tot 70% fruitpuree in elk snoepje
Sinds 1982 maakt Confidas pâtes de fruits volgens originele receptuur, met minstens 50% fruit en zonder bewaarmiddelen of artificiële kleur- en smaakstoffen. Met deze innovatie lanceert het bedrijf drie varianten die de consument laten kennismaken met de volledige cacaovrucht: puur cacaofruit, cacaonibs en pure chocolade. Elk snoepje bestaat uit 70% fruitpuree, en zet een onderdeel van de vrucht in de spotlight: het vruchtvlees, de geroosterde cacaoboon en de bonen verwerkt tot chocolade.
Belgische voedingsbedrijven omarmen en versnellen de groene transitie. Zo dragen we bij aan een vermindering van het voedselverlies in de keten. Meer voorbeelden ontdek je in onze duurzaamheidsroadmap.