David Maenhout uitgeroepen tot “Belgium Chocolate Personality of the Year”

19.07.2023

David Maenhout, de gerenommeerde chocolatier van Chocolatier M in Knokke-Heist, is door het vakblad Chocolaterie uitgeroepen tot de allereerste “Belgium Chocolate Personality of the Year”. Die award werd in het leven geroepen om Belgische chocolatiers te eren die uitblinken in topkwaliteit, innovatie en duurzaam ondernemerschap.

​​​​

Een gevestigde naam

David Maenhout werd door de sectororganisaties, collega's, leveranciers, producenten, voedingsscholen en het publiek verkozen tot duidelijke winnaar. Deze prijs is niet de eerste pluim voor zijn ambacht: eerder werd hij al gekroond tot “Chocolatier van het Jaar” door de gastronomische gids Gault&Millau en ontving hij diverse internationale prijzen. De oprichter van Chocolatier M ontpopte zich tot een gevestigde naam binnen de chocoladesector. Zijn creaties worden geprezen om hun verfijnde smaak en trendy uitstraling. 

 

 

Als Callebaut Chocolate Ambassador belichaamt hij de essentie van Belgische chocolade. Deze nieuwe award is een welverdiende erkenning voor het harde werk van David, zijn partner Isabelle en hun toegewijde team: "Dit is een ongelooflijke eer die mij te beurt valt. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan altijd voorop bij ons. Deze erkenning is dan ook een pluim op het werk dat ik samen met Isabelle en ons geweldige team dagelijks verricht.”

Unieke stempel

Chocolatier M, het dynamische chocoladebedrijf van David Maenhout en Isabelle Hertsens, is al jarenlang een populaire chocolaterie aan de Belgische kust. Ze zijn gespecialiseerd in gastronomische chocolade van topkwaliteit. David haalt zijn inspiratie uit verschillende bronnen, zoals zijn samenwerkingen met vooraanstaande chefs, de natuur, lokale producten en zijn reizen naar verschillende bestemmingen en food festivals, van Knokke tot Seoul. Elke creatie heeft een boeiend achtergrondverhaal en een trendy uitstraling.

David wist zich de afgelopen jaren op een buitengewone en inspirerende manier te onderscheiden. Dat is opmerkelijk omdat hij actief is in het land van de chocolade, waar concurrentie en vakmanschap hoog zijn. Het vakblad Chocolaterie erkent zijn prestaties en omschrijft zijn chocoladecreaties als uitzonderlijk.

Innovatief & duurzaam ondernemerschap

Met deze award worden Maenhouts inspanningen op vlak van innovatie en duurzaamheid beloond. Door voortdurend op zoek te gaan naar vernieuwende technieken, slaagt hij erin om de look and feel te verfijnen en de houdbaarheid van zijn pralines te verbeteren. Ook werkt hij samen met ziekenhuis AZ Zeno om gezondere pralines te ontwikkelen en met Barry Callebaut voor productontwikkeling.

​​​​

Maenhout werkt steeds meer met lokale producten: van kruiden, bessen of fruit tot lokaal gebrande koffie. Bovendien neemt hij deel aan ‘Verdwenen Zwinhavens’, een archeologisch project waarbij er gekeken wordt naar wat er tijdens de middeleeuwen gekweekt werd in deze contreien en waarbij de chocolatier deze uit het oog verloren ingrediënten nieuw leven inblaast in pralines ‘van bij ons’. Tot slot houdt de chocolatier ook rekening met een duurzame toeleveringsketen en schakelt hij over op volledig recycleerbare verpakkingen.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks