De Food Pilot: van idee tot product

Hanane Tazi
09.06.2017

Je wil een nieuw of gewijzigd recept uittesten of het productieproces verbeteren, maar je hebt geen productielijnen op overschot om testen te doen, je mist nog analyses en kennis? Dan moet je in de Food Pilot zijn!  

De Food Pilot, in Melle Oost-Vlaanderen, is een applicatie- en analysecentrum voor de agro- en voedingsindustrie, opgericht door Flanders’ FOOD (het innovatieplatform voor de Vlaamse agrovoedingsindustrie) en ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek). Het centrum kan je helpen om voedingsproducten en -processen op punt te stellen.

Je maakt er gebruik van semi-industriële processingapparatuur en laboanalyses voor het optimaliseren van processen en producten. Maar je kan er ook terecht voor innovaties van idee tot product, of voor een welbepaalde stap in dit traject.
De Food Pilot is ook een platform voor technologieverkenning. Zo stelt ze haar demoruimte open voor demonstraties door technologieaanbieders en organiseert ze op regelmatige basis workshops rond innovatieve technologieën.

Benieuwd naar wat de Food Pilot voor je bedrijf kan betekenen? Je vindt alvast een beknopt overzicht van wat de pilot te bieden heeft in bijgevoegde flyer. Of neem een kijkje op de website www.foodpilot.be of neem contact op via:
@: foodpilot@ilvo.vlaanderen.be
T: +32 9 272 30 15

Bijlages: