Dekeyzer-Ossaer boekt successen dankzij e-commerce

09.11.2020

Je kent het Belgisch vleesverwerkend bedrijf Dekeyzer-Ossaer misschien als een Factory of The Future. Terecht ook, want het bedrijf vervult een pioniersrol in de industrie van morgen. Dankzij hun digitale dataflowmanagementsysteem en performant distributiesysteem kunnen klanten op de webshop van Dekeyzer-Ossaer 24/7 vlees bestellen. En er is nog ruimte voor groei.

food.be snacks: Dekeyzer-Ossaer boekt successen dankzij e-commerce

Voor 16u besteld? Volgende dag geleverd

Bij de opzet van een performante webshop, investeerde het bedrijf de afgelopen jaren in geautomatiseerde machines en een digitaal dataflowmanagementsysteem dat de verschillende productie- en logistieke processen met elkaar integreert. Klinkt allemaal heel technisch, maar concreet komt het erop neer dat klanten in real-time kunnen zien als een product in voorraad is en ze kunnen hun bestelling en levering opvolgen. Een bestelling die ze vandaag online plaatsen krijgen ze daardoor morgen geleverd.

Ruimte voor groei

En er is nog ruimte voor groei, want sinds april kunnen ook consumenten vlees bestellen op de website van Dekeyzer-Ossaer. Ook bij de professionele klanten is er nog ruimte voor verbetering. Daar geeft vandaag nog 1 op de 4 hun bestelling per telefoon of mail door. Dat gaat vooral over grote bedrijven die werken met hun eigen ERP-systeem. Het familiebedrijf wil in de toekomst de systemen van externe partners koppelen aan hun eigen platform. Dat zou een win-winsituatie opleveren voor beide partijen. Alles gebeurt efficiënter: zo worden facturen en leveringsbonnen digitaal verstuurd, en kunnen afnemers de verzend- en betaalstatus online raadplegen.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks