Een nieuw melkdrankje zonder toegevoegde suikers voor Joyvalle

04.05.2021

Producten evenwichtiger maken en de gezonde keuze de makkelijke maken: da’s het engagement dat Belgische voedingsbedrijven al verschillende jaren nemen met het Convenant Evenwichtige Voeding. Zo introduceert FrieslandCampina onder haar merk Joyvalle een melkdrankje dat geen toegevoegde suikers bevat en rijk is aan vitamine D.

Zonder suiker en rijk aan vitamine D

Belgische zuivelbedrijven scharen zich achter het Convenant Evenwichtige Voeding en doen inspanningen om het energieverbruik van hun producten te reduceren. Zo ook FrieslandCampina, dat onder het merk Joyvalle een nieuwe melkdrankje lanceert dat geen toegevoegde suikers bevat en rijk is aan vitamine D.

Sarah De Meester, PR-verantwoordelijke van FrieslandCampina licht toe: “De Joyvalle melkdranken zijn een combinatie van Belgische melk met subtiele en natuurlijke banaan of vanillesmaak. Daarnaast bevatten ze geen toegevoegde suikers en zijn ze verrijkt met extra vitamine D om kinderen de nodige variatie en meteen al het goede van zuivel te bieden, bij het ontbijt of als vieruurtje”.

Een evenwichtig voedingspatroon

Eiwitten dragen bij aan het onderhoud van onze spieren. Daarom kent zuivel haar plaats in een evenwichtig en duurzaam voedingspatroon. Wat we ook doen – bewegen, groeien, sporten, spelen of ademen – ons lichaam heeft voedingsstoffen nodig. En zuivel is daarbij van nature een bron van essentiële voedingsstoffen zoals calcium en eiwitten. Calcium (én vitamine D) zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Voeding en gezondheid
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks