Een voedzame smoothie bowl? Klaar op 1, 2, 3 met Cube

06.05.2024

Een voedzame maaltijd samenstellen was nog nooit zo eenvoudig. Cube, een kmo uit West-Vlaanderen, pakt uit met een nieuwe innovatie: smoothies in de vorm van diepvriesdruppels. Tijs Barbier, Sales & Marketing Officer: “Met de druppels tover je op korte tijd een voedzame smoothie bowl op tafel, zonder in te boeten om smaak of kwaliteit. Bovendien komt er geen blender aan te pas en dus ook geen opkuiswerk.”

Innovatief en efficiënt

Cube ontwikkelt en produceert diepvriesoplossingen voor de voedingsindustrie wereldwijd. Van frappé- tot groene curry: de West-Vlaamse kmo vormt elk recept, fruit, groenten, kruiden of specerijen om tot handige diepvriesdruppels. 

De druppels dienen om productielijnen sneller en dus efficiënter te laten verlopen, reinigingstijden te verkorten en de wisseltijden tussen verschillende producten te versnellen. De druppels geven bedrijven controle over porties en kosten. 

Smoothiebowl 2.0

Nu voegt het bedrijf een smoothiebowl-assortiment toe aan haar gamma met onder andere de açaibes en spirulina. De druppels bieden een oplossing om snel en efficiënt hoogwaardige, gezonde lekkernijen te serveren zonder in te boeten op smaak of kwaliteit.

Stijn Snick, oprichter van Cube: “Uit onderzoek blijkt dat het maken van smoothies op de klassieke manier een tijdrovend proces is. Na het maken van de smoothie moet je de blender natuurlijk schoonmaken. Bovendien zorgen de druppels voor een perfecte consistentie, waarbij de toegevoegde toppings mooi 'on top' blijven. Dat is bij het maken van een smoothiebowl met blender net de grote uitdaging.”

Met het Nutri-Pact maken we de gezondere keuzes voor consumenten steeds gemakkelijker. 
Een overzicht van voedingsbedrijven hun inspanningen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Voeding en gezondheid
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks