Enkel 100% duurzame cacao: een mijlpaal in Ferrero’s duurzaamheidsbeleid

14.10.2021

Ferrero kwam haar belofte na om tegen eind 2020 enkel nog 100% duurzame cacaobonen aan te kopen, inclusief de nodige certificeringen en onafhankelijke controleorganismen. Deze positieve bijdrage en bewuste keuze voor enkel duurzame cacao kadert in een breder engagement, met als doelen betere leef- en werkomstandigheden voor de cacaoboeren, bescherming van de kinderrechten en behoud van de natuurlijke rijkdommen. Al deze acties zitten vervat in het FFV-cacaoprogramma (Ferrero Farming Values Cocoa Programme) dat Ferrero helpt om problemen te detecteren en positieve veranderingen door te voeren in samenwerking met de cacaoboeren en coöperaties. 

Positieve impact op families die cacao telen

Ferrero gelooft in gepersonaliseerde steunmaatregelen. Cacaoboeren worden gesteund door activiteiten buiten de boerderij en trainingsprogramma’s voor betere landbouwpraktijken, sociale en milieugerichte acties. Dit leidt tot betere oogsten en een hoger levensonderhoud in de boerengemeenschappen. Daarnaast krijgen ook vrouwen meer empowerment, wordt de genderongelijkheid aangepakt en het kinderwelzijn verhoogd.

Dit jaar hernieuwde en breidde Ferrero zijn partnership met de ngo Save the Children verder uit. Dit vijfjarig project zal ten goede komen aan 90.000 kinderen in heel Ivoorkust. Door partnerships met ngo’s, het CLMRS (Child Labor Monitoring and Remediation System), samenwerkingen met nationale en lokale autoriteiten, bedrijfsinitiatieven en acties van de gemeenschappen zelf, kan Ferrero het risico op kinderarbeid, kindermishandeling en geweld tegen kinderen onmiddellijk identificeren en aanpakken, en kinderen de toegang geven tot kwalitatief onderwijs en andere basisvoorzieningen.

Een waakhond voor het milieu

Binnen het CFI-netwerk (Cocoa & Forest Initiative) helpt Ferrero de oprukkende bedreiging van de beschermde wouden in Ivoorkust en Ghana tegen te gaan, twee landen die samen goed zijn voor meer dan 60% van de totale cacaoproductie wereldwijd. Doordat de volledige toeleveringsketen van cacao geografisch is vastgelegd en de boerderijen in kaart gebracht zijn, kan Ferrero zeker zijn van voedselveilige producten van de hoogste kwaliteit en versheid, geproduceerd op een verantwoorde manier.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen