Fevia zoekt een Adviseur Arbeidsmarkt

10.10.2022

Heeft de Belgische arbeidsmarkt voor jou geen geheimen meer? Verdiep jij je graag in de actualiteit inzake onderwijs? En wens jij de lekkerste sector nog aantrekkelijker te maken voor nieuwe talenten? Twijfel niet langer en stel je kandidaat om ons socio-economisch team te vervoegen als Adviseur Arbeidsmarkt! 

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en meer dan 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Het is onze missie om, in overleg met alles stakeholders, de Belgische voedingsindustrie te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van duurzame waarde.

De voedingsindustrie is niet alleen de grootste industriële werkgever van België, maar de sector creëert steeds meer jobs. Door de krapte op de arbeidsmarkt gaat de zoektocht naar diverse profielen voor veel van onze bedrijven gepaard met heel wat uitdagingen. Om deze noden te identificeren en vertalen richting beleidsvoering, is Fevia op zoek naar een adviseur arbeidsmarkt.

Functiebeschrijving

Als adviseur arbeidsmarkt werk je binnen het socio-economisch departement van Fevia. Je staat bovendien in nauw contact met de secretarissen-generaal van Fevia Vlaanderen en Fevia Wallonie en de adviseurs arbeidsmarkt en onderwijs van het sectoraal fonds Alimento. Je neemt een ambassadeursrol op voor de voedingsindustrie als aantrekkelijke sector voor talent en je bouwt je expertise verder uit rond arbeidsmarktgerelateerde thema’s en projecten.

  • Je onderhoudt uitstekende contacten met alle relevante stakeholders, waaronder leden-bedrijven, sectoraal fonds (Alimento), administraties, kabinetten, sectorale en interprofessionele werkgeversorganisaties, vakbonden, secundair onderwijs, universiteiten en hogescholen.  

  • Je volgt de beleidsvoering op rond arbeidsmarkt (VDAB/Forem, kansengroepen, competentiebeleid, digitalisering) en de afstemming van het onderwijs (STEM, duaal leren, modernisering onderwijs, leerkrachtenberoep) op de arbeidsmarkt. Je focust daarbij op de impact en de kansen voor bedrijven uit de voedingsindustrie.

  • Je helpt voedingsbedrijven om gemakkelijker talenten aan te trekken door de perceptie van de sector bij toekomstige talenten te verbeteren. In samenwerking met diverse partners help je daarom bij het opzetten, beheren en opvolgen van verschillende arbeidsmarktprojecten.

  • Je coördineert het intern overleg met onze leden rond arbeidsmarkt.

  • Je beantwoordt vragen van leden rond arbeidsmarkt en de afstemming onderwijs-arbeidsmarkt. 

  • Je zorgt voor een optimale communicatie van jouw dossiers en projecten aan de interne en externe stakeholders, via onze website, informatiebrieven, infosessies en ledenvergaderingen.

  • Je vertegenwoordigt Fevia, Fevia Vlaanderen en Fevia Wallonië bij verschillende werkgroepen, waar je de standpunten van de voedingsindustrie promoot.

Gewenste kwalificaties en ervaringen

Voor deze uitdagende en boeiende functie zoeken we kandidaten die voldoen aan de volgende vereisten:

  • Je hebt een masterdiploma.
  • Je hebt een brede interesse in politiek en besluitvorming. Daarnaast heb je een goede kennis van het arbeidsmarktbeleid of je bent bereid om deze te verwerven.
  • Je beschikt over een netwerk bij de diverse arbeidsmarktactoren of kan dit op relatief korte tijd snel uitbouwen. Kennis van en voeling met de leefwereld van jongeren is een troef.
  • Je communiceert uitstekend in het Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling, en verder beheers je goed het Frans en het Engels.
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, waaronder sterke redactionele en presentatiecompetenties, en je bent diplomatisch in je aanpak.
  • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent organisatorisch sterk. Je kan bovendien vlot verschillende projecten tegelijk opvolgen, met respect voor enerzijds interne deadlines en procedures en anderzijds de standpunten en belangen van stakeholders.
  • Je bent gedreven door ethische waarden en wil meewerken aan een duurzamere wereld, vanuit de overtuiging dat voedingsbedrijven hiertoe kunnen bijdragen.

Wat bieden wij je aan?

  • Een voltijds arbeidscontract van onbepaalde duur.
  • Een zeer interessante functie met een boeiende maatschappelijke context, binnen een organisatie met een dynamische en collegiale cultuur waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en regelmatige opleidingsmogelijkheden.
  • Een werkplek in het centrum van Brussel, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de mogelijkheid om flexibel en op afstand te werken.
  • Een competitieve verloning met ruime extralegale voordelen.

Interesse of vragen?

Aarzel niet om Eva Govaerts te contacteren op +32 474 74 39 45. Je kan eveneens je cv en motivatiebrief versturen naar eva@insparkle.be.