Gratis energie-advies: herbekijk het webinar... en schrijf je snel in

04.03.2024

Na een succesvol webinar gaat de sectorfederatie-overeenkomst (SFO) nu ook echt van start. Denercon, het energieadviesbureau dat Fevia Vlaanderen hierin ondersteunt, plande de eerste bezoeken al in. Wil je ook gratis gebruik maken van hun expertise maar weet je niet precies wat het inhoudt? Herbekijk dan het webinar en... neem snel contact met ons op. 

Herbekijk het webinar

Je kan hieronder het webinar herbekijken. De presentatie vind je in de bijlage onderaan het artikel. 

Wat houdt een SFO in?

Een SFO of sectorfederatie-overeenkomst is de opvolger van de mini-EBO. Het doel is om kmo’s te ontzorgen en te helpen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen. Daarvoor kunnen ze gratis een beroep doen op het energieadviesbureau Denercon. En dit van 1 januari 2024 tot 31 december 2027. 

Wie kan een beroep doen op de SFO?

Alle bedrijven met een energieverbruik dat lager ligt dan 0,1 PJ finaal. Met andere woorden, alle bedrijven die niet tot de doelgroep van de Energiebeleidsovereenkomst (EBO) behoren.

Wat kan Denercon voor jou betekenen? 

In eerste instantie zal Denercon helpen bij het implementeren van rendabele (en dus verplicht uit te voeren) maatregelen die uit een energie-audit komen. De bedoeling is echter om ook verder te gaan en ook niet-verplichte maatregelen te implementeren. Voor de kleinere kmo’s die geen wettelijke energieverplichtingen hebben, zal tijdens een plaatsbezoek een doorlichting gebeuren op basis van zogenaamde no-regret-maatregelen. Dat zijn maatregelen die per definitie rendabel zijn.

Denercon staat echter niet in voor het uitvoeren van energie-audits of het opstellen van energiebalansen voor bedrijven die daar wettelijk toe verplicht zijn.

 

Wil je graag gebruik maken van deze steun maar heb je de kans nog niet gehad? Neem dan snel contact op met Denercon.

 

Bijlages: 
PDF-pictogram webinar_sfo.pdf (2.25 MB)