Het enige alternatief voor palmolie is duurzame palmolie

19.02.2019

Op 7  december 2018 presenteerde de Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie haar jaarlijks rapport en haar nieuwe toekomststrategie. 

Tijdens een evenement op 7 december met een breed veld van deelnemers zoals producenten, verwerkers en stakeholders, bracht de alliantie niet alleen verslag uit over de bereikte resultaten maar zij ging ook dieper in op de toekomst voor palmolie.  Er gaan inderdaad hier en daar stemmen op voor een wereld zonder palmolie, maar in de praktijk is er voor palmolie geen ander alternatief dan duurzame palmolie.  Maar die duurzaamheid moet dan ook daadwerkelijk waargemaakt worden voor de volledige productie en consumptie van palmolie in België en Europa!

De alliantie heeft daarom een nieuwe strategie uitgewerkt om in samenwerking met de overheid het doel van 100 % duurzame palmolie te bereiken.

U kan het jaarlijks verslag van de Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie samen met de nieuwe toekomstvisie in alle details nalezen op www.duurzamepalmolie.be of www.huiledepalmedurable.be.