Inex kiest voor duurzame PET-verpakking

20.04.2021

Al vier generaties en meer dan 120 jaar lang maakt Inex de lekkerste zuivelproducten, bereid volgens authentieke familierecepten. Meer dan 430 medewerkers uit de streek vervaardigen elke dag Inex producten met weidemelk van Belgische bodem op duurzame wijze. Voortaan steken de melk en culinaire room van Inex in een recycleerbaar jasje.

Inex kiest voor duurzame PET verpakking

Een duurzame toekomst

Inex zet steeds meer in op duurzaamheid. Het bedrijf kiest voor een toekomstgerichte PET-fles die de optimale bescherming van haar melk en room toelaat en milieubewust is. De flessen zijn lichter dan de klassieke plastic fles, wat de ecologische voetafdruk verlaagt.

Bovendien bevat de fles 25% gerecycleerde plastiek, een percentage dat het bedrijf in de toekomst nog tracht op te drijven.

Inex kiest voor duurzame PET verpakking

Meer gebruiksgemak in de professionele keuken

Naast de volle en halvolle melk van Inex, krijgt ook de culinaire room (met 20% vetgehalte) deze innovatieve verpakking. Chefs zullen naast de vertrouwde kwaliteit van deze 100% Belgische room het gebruiksgemak van deze 1L PET fles waarderen. Er is geen aluminium afdekfolie meer onder de draaidop en geopende flessen kunnen horizontaal in de koelkast bewaard worden. Vooral deze ‘one step opening’ zal tijdens de service rush in de keuken op prijs gesteld worden. Nu alleen nog hopen op een snelle en veilige heropening van de horeca en eventsector!

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen