Innovatie voor een gezondere levensstijl met Puratos

11.10.2023

Puratos wil mensen begeleiden naar een evenwichtigere levensstijl en zo het algemene welzijn bevorderen. Dat doet 's werelds grootste producent van bakkerijproducten, patisserie en chocolade-ingrediënten door in te zetten op producten en oplossingen waarbij de voedingswaarde centraal staat, zonder in te boeten op smaak, kwaliteit of veiligheid. Haar belangrijkste bondgenoot? Innovatie.

Gezondheid en welzijn bevorderen

Puratos speelt op drie verschillende manieren in op de veranderende eet- en levensstijlvoorkeuren van de consument. Ten eerste focust ze op voedzame ingrediënten: meer vezelrijke granen, zaden en fruit, zodat haar producten niet alleen lekker zijn, maar ook positief bijdragen aan een evenwichtig dieet. Zo gebruikte Puratos in 2022 36.022 ton granen in haar producten, en 15.961 ton fruit in haar fruitvullingen.

Ten tweede reduceert Puratos het suiker-, zout- en vetpercentage in haar gamma. In 2022 verwijderde ze 12.503 ton vet, een daling van 26% op jaarbasis in vetvermindering sinds 2016. Ze verminderde het suikergehalte met 1.456 ton, wat een significante vermindering is van 31% op jaarbasis sinds 2016. Tot slot verwijderde ze 126 ton zout, waarmee ze haar belofte om het natriumgehalte met 15% te verlagen ten opzichte van 2021 heeft voortgezet.

And last but not least: als antwoord op de groeiende vraag naar clean labels, biologische, glutenvrije en plantaardige opties, breidt ze haar assortiment voortdurend uit om diverse alternatieven te bieden die tegemoetkomen aan verschillende dieetvoorkeuren. Met haar kwaliteitschocolademerk Belcolade ontwikkelde ze een compleet assortiment chocoladeoplossingen in lijn met de consumententrends: plantaardig, biologisch, suikerarm ... 

Darmvriendelijke bakkerijoplossingen

Puratos’ laatste productinnovaties vormen een antwoord op de groeiende belangstelling voor het welzijn van de spijsvertering. Met meer dan 25 jaar expertise in natuurlijke fermentatie en bakculturen van over de hele wereld, benut ze het potentieel van geliefde ingrediënten zoals vezels en zuurdesem. Puratos ontwikkelde Sapore Baiota met gefermenteerde tarwezemelen, en voegt zo extra vezels toe aan brood. Zo helpt ze bakkers brood bakken met voordelen voor de darmgezondheid.