Jongeren ontdekken kansen in de voedingsindustrie op Young Talent in Action

16.10.2017

Met het Forum “Young Talent In Action” brengt het VBO jongeren en het bedrijfsleven dichter bij elkaar. De tweede editie vond plaats op 2 oktober in BOZAR en was opnieuw een succes. Uiteraard kon ook de voedingsindustrie hierop niet ontbreken. Met een interactieve quiz liet FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, jongeren kennismaken met de opportuniteiten die onze sector hen biedt. Wist u bijvoorbeeld dat de voedingsindustrie jaarlijks 6.000 vacatures heeft?

Hoe goed ken je de voedingsindustrie?

De voedingsindustrie stelt gemiddeld 90.000 mensen tewerk en het aantrekken en houden van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers blijft cruciaal voor voedingsbedrijven. Een event als Young Talent in Action is dan ook ideaal om jongeren warm te maken voor een loopbaan in de voedingsindustrie. 

Jongeren konden in de Sector Corner van FEVIA deelnemen aan een leuke online quiz waarmee ze een glazen bol vol heerlijke Belgische voedingsproducten konden winnen. Zo moesten ze bijvoorbeeld raden wat de gemiddelde afstand is van het woon-werkverkeer voor medewerkers, hoeveel jobs de voedingsindustrie telde in 2016, of naar welk land de Belgische voedingsbedrijven het meest exporteren. De winnaar van de quiz is intussen bekend maar misschien hebt u ook zin om even uw kennis te testen? Neem dan gerust nog even vrijblijvend deel aan de quiz, via deze link

Was je er niet bij of wil je de sfeer van Young Talent in Action samen met ons herbeleven? Bekijk dan hier de fotoreportage en de aftermovie van het event gemaakt door het VBO.

 

Food@Work zet sector in de kijker bij werkzoekenden

In samenwerking met arbeidsdiensten, opleidingscentra en het sectoraal opleidingsfonds Alimento, ondersteunt FEVIA voedingsbedrijven via verschillende initiatieven die jongeren gaan inspireren en meer aantrekken. Met het merk Food@Work zet de sector haar sterktes naar werkzoekenden extra in de kijker, bijvoorbeeld op de databanken van VDAB en Forem.

Ontdek op www.foodatwork.info welke arbeidsplaatsen beschikbaar zijn in de sector van de voedingsindustrie

Elk jaar kunnen jongeren ook deelnemen aan de Food@Work Awards, innovatiewedstrijden die hen een unieke gelegenheid geven om de opportuniteiten in de voedingsindustrie te ervaren en mee te werken aan de voeding van de toekomst. Studenten die een job in de voedingsindustrie willen ervaren en samen met hun school een leuk idee hebben voor een nieuw voedingsproduct, kunnen zich tot 10 november inschrijven voor de Food@work innovatiewedstrijden.

Opleidingen “on the job”

De sector investeert veel in opleidingen, waaronder technische opleidingen specifiek voor jongeren. Deze opleidingen wisselen theorie en praktijk binnen een bedrijf af, waardoor jongeren hun job kansen kunnen vergroten.

Ontdek hoe technische opleidingen jongeren aan een job helpen in de voedingsindustrie, via deze link