Kalender voor sectorale onderhandelingen is vastgelegd, definitieve wetteksten laten nog even op zich wachten.

Greet Moerman
21.02.2017

Na de formele ondertekening van het Interprofessioneel Akkoord 2017-2018 op 10 februari in de Groep van 10, zijn nu de sectoren aan zet.  FEVIA en de vakbonden hebben de data voor die sectorale onderhandelingen vastgelegd.

De sectorale onderhandelingen starten traditioneel met de overhandiging van de syndicale eisenbundel.  Dit zal op donderdag 23 maart gebeuren.  Nadien zijn er 3 data geprikt voor onderhandelingen: dinsdag 18 april, dinsdag 25 april en donderdag 27 april.

Of er sectoraal ook effectief gemeenschappelijke onderhandelingen zullen zijn voor arbeiders en bedienden is nog niet duidelijk.  Hoewel dit voor FEVIA, ACV en ACLVB de voorkeur geniet, moet het ABVV zich hier intern nog over uitspreken.

Ondertussen laten de teksten ter uitvoering van het IPA en de uitvoeringsteksten Werkbaar Wendbaar Werk nog even op zich wachten.  De behandeling in de plenaire zitting van de Kamer is uitgesteld tot na de Krokusvakantie.  Wij brengen jullie uiteraard op de hoogte van zodra de teksten definitief zijn.