Laten we samen onze #FoodHeroes steunen!

20.03.2020

Meer dan ooit blijkt dat de voedingssector van vitaal belang is! Terwijl het coronavirus heel wat Belgen thuis houdt, blijven onze ondernemers en hun teams op post. Samen blijven ze de voedingsproductie draaiende houden en de voedselbevoorrading garanderen. Wij willen de helden die daarvoor zorgen dan ook een hart onder de riem steken. Daarom lanceert Fevia, met haar 27 subsectoren #FoodHeroes: een campagne waarmee we onze helden de steun geven die ze verdienen.

Wat kun jij doen?

Wat kan jij doen? Heel eenvoudig: we roepen iedereen op om met de hashtag #FoodHeroes via sociale media selfies, foto’s en video’s te delen om onze helden te bedanken. Hoe je dat doet bepaal je uiteraard zelf!

Mogelijkheden genoeg om met een kleine moeite even stil te staan bij de grote inspanningen van onze mensen:

  • Bedank alle helden die dagelijks voor je lekkere voeding zorgen door een selfie of foto te nemen van je ontbijt, je lunch of je vieruurtje bijvoorbeeld. Vergeet niet de hashtag #FoodHeroes toe te voegen!
  • Ben je zelf één van die helden? Aarzel dan niet om met een foto of selfie te tonen hoe je samen met jouw team blijft zorgen voor onze voeding! En op Facebook kun je bovendien een frame toevoegen aan jouw profielfoto om te laten zien dat ook jij op post blijft: klik hier.
  • Wij bundelen alle posts met de hashtag #FoodHeroes op www.foodheroes.be. Je kunt ons ook jouw foto’s en video’s per mail sturen naar foodheroes@fevia.be.
  • Moedig eventueel ook je vrienden en volgers aan om via hun sociale media je foto’s en video’s te delen en #FoodHeroes te steunen.
  • We maakten ook een poëtische Ode aan onze Food Heroes die je kan delen via jouw kanalen

Download hier de Ode (NL/ENG/FR) en al het visueel materiaal

De kracht van sociale media

Deel jouw foto’s en video’s met de hashtag #FoodHeroes op Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter en wij zullen ze vanaf volgende week bundelen op het online platform www.foodheroes.be. Of stuur je foto’s en video’s per mail naar foodheroes@fevia.be en wij zetten ze op het platform.

De boodschap is duidelijk: we danken onze talenten voor hun buitengewone inspanningen! Wij brengen dat platform en jouw verhalen dan breed onder de aandacht, maar door krachten te bundelen hebben we een nog grotere impact:

  • Deel natuurlijk de foto’s en video’s met je team, met de boodschap “Jullie zijn onze #FoodHeroes!”.
  • Moedig eventueel ook je team aan om via hun sociale media zelf die foto’s en video’s te delen.
  • Bovendien helpen we jouw werknemers om hun fierheid te tonen op Facebook door hun profielfoto aan te passen met de melding “Ik zorg voor jouw voeding #FoodHeroes” (die link krijg je achteraf nog bezorgd).

Duim omhoog voor onze #FoodHeroes

Voor heel wat Belgen die komende weken thuis zitten, zal voeding een troost zijn die ze maar al te graag delen via de sociale media. Wij willen hen aanmoedigen om daarbij ook eens te denken aan de helden die in moeilijke omstandigheden blijven doorwerken om die voeding te maken! Daarom gaan we alle Belgen – van de man in de straat tot onze politici - oproepen om de hashtag #FoodHeroes te gebruiken en een Like te geven voor onze helden.

Samen sterk

We zijn ons bij Fevia bewust van de enorme uitdagingen die deze crisis met zich meebrengt. Ons team houdt op www.fevia.be/coronavirus onze leden constant up-to-date om die uitdagingen het hoofd te bieden. Laten we nu samen zorgen voor een positieve noot in deze moeilijke periode en met #FoodHeroes tonen dat wij terecht een sector van cruciaal belang zijn.

Heb je vragen? Aarzel niet om Nicholas Courant (nc@fevia.be) of Nicole Verstraeten (nv@fevia.be) te contacteren.

Heel erg bedankt alvast voor jouw medewerking!

Package icon visuals_food_heroes.zip