Markstudies Europese exportmarkten

16.07.2019

Flanders Investment & Trade (FIT) publiceert regelmatig marktstudies en papers over voeding en dranken in buitenlandse markten. Hierbij een overzicht van de verschillende studies over de voedingsmarkt in verschillende Europese landen die de voorbije maanden werden gepubliceerd.

Grootdistributie in Italië

Deze studie is een update van een eerdere studie en houdt rekening met recente acquisities, nieuwe en verbroken allianties, new entries,… die plaatsvonden in de sector van de Italiaanse grootdistributie. 
Marktstudie grootdistributie in Italië 

Alcoholische dranken in Noorwegen

Hoe ziet de Noorse markt van alcoholische dranken eruit? Hoe hoog zijn de invoertarieven. Welke zijn de belangrijkste importeurs en distributeurs? Je leest er alles over in de paper:
Alcoholische dranken in Noorwegen 

Productie en consumptie van bier in Italië

De laatste jaren worden in Italië recordcijfers opgetekend voor de productie en consumptie van bier en ook de exportcijfers groeien. Lees meer over de Italiaanse biermarkt in volgende korte paper:
Productie en consumptie van bier in Italië – recentste cijfers  

Foodretail in Zwitserland

De foodretail in Zwitserland is vrij stabiel in termen van omzet, maar zij zijn wel koploper voor wat het prijsniveau betreft. In deze studie vind je meer informatie over de structuur van de Zwitserse food retail, de belangrijkste spelers, de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.
Foodretail in Zwitserland – update  

De Franse markt voor voedingssupplementen

De Franse markt voor voedingssupplementen is een groeiende markt. 30% van de Fransen gebruikt al voedingssupplementen, en dit stijgt nog. Er is dus nog potentieel…, ook voor Vlaamse ondernemingen. In deze studie geeft FIT een overzicht van de belangrijkste spelers en distributiekanalen. 
De Franse markt voor voedingssupplementen      

Overzicht van de biermarkt in Finland

Hoe evolueert het bierconsumptiegedrag in Finland? Hoe worden bieren belast?
Een overzicht van de Finse biermarkt, de import- en verkoopscijfers vind je in volgende paper:
Overview of the Beer Market in Finland  

Zoetwaren in Frankrijk

Zoetwaren behoren tot het Franse culinaire erfgoed, met veel sterk lokaal verankerd snoepgoed en koekjes. Toch zijn er nog opportuniteiten in de Franse zoetwarenmarkt. Het is een diverse markt met veel verschuivingen en dynamiek. Alle details zijn te vinden in de studie Zoetwaren in Frankrijk 

De voedingsdistributie in Noorwegen

Deze markstudie geeft je een overzicht van de Noorse voedingsdistributie die gedomineerd wordt door drie grote groepen en een kleinere.
De voedingsdistributie in Noorwegen     

Top 75 van de Duitse levensmiddelenhandel

Plan je om te exporteren naar Duitsland, maar heb je nog niet veel ervaring op of met de Duitse markt? Dan is deze marktstudie interessant: zij gaat dieper in op actuele markt, de structuur van de Duitse distributie, trends in voeding.
Top 75 van de Duitse levensmiddelenmarkt

De Poolse retailsector – Voeding 

Hoe ziet de hedendaagse Poolse retailsector voor voeding er uit? Door de terugkeer naar de vrije markteconomie onderging de retailmarkt diepgaande veranderingen. Zo nam de beschikbare retailoppervlakte de laatste tientallen jaren spectaculair toe. Lees er alles over in de marktstudie
De Poolse retailsector – Voeding  

De vleessector in Noorwegen

Als niet-EU-lid is de invoer van vlees beperkt en strikt gereglementeerd via onder meer importquota. Anderzijds doet de Noorse vleessector ook nauwelijks aan export.
Meer info over de invoerbeperkingen en importtarieven op vlees vind je de studie De vleessector in Noorwegen       

Zweedse biermarkt

Zweden zijn fan van (zware) bieren! Ondanks het overheidsmonopolie op de markt van alcoholische dranken, zijn er door de nieuwsgierigheid van Zweden naar nieuwe smaken zeker nog kansen voor de Vlaamse brouwers. Over hoe de Zweedse biermarkt werkt vind je meer informatie in bijgaand overzicht
Zweedse biermarkt 

Zweedse koffiemarkt

Koffie is in Zweden erg populair. Deze studie geeft een introductie tot de verschillende types koffie die de Zweden verkiezen en hoe de markt het best betreden kan worden.
Coffee market in Sweden