Markstudies verre exportmarkten

18.07.2019

Flanders Investment & Trade (FIT) publiceert regelmatig marktstudies en papers over voeding en dranken in buitenlandse markten. Hierbij een overzicht van de verschillende studies over de voedingsmarkt in verschillende verre exportlanden die de voorbije maanden werden gepubliceerd.

Voedingssector in Canada

Canada is al een aantrekkelijke exportmarkt voor Vlaamse bedrijven. Met het in 2017 in voege getreden Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) tussen Canada en de Europese commissie nemen de opportuniteiten alleen maar toe: invoerrechten verdwijnen op tal van producten of importquota verhogen (bv. voor zuivel). Deze marktstudie gaat dieper in op de Canadese markt nu CETA in voege is en bevat ook informatie over een nieuwe wet rond voedingsetikettering in Canada.       
Voedingssector in Canada

Gezonde voeding in Chili

In Chili wordt de consument steeds bewuster van de impact van voeding op de gezondheid en het milieu. De Chileense consument zoekt producten van betere kwaliteit, met minder vet, suiker,… en er is meer aandacht voor natuurlijke, verse en minder verwerkte producten. Recent zijn er in Chili een aantal wetgevende  initiatieven die op dit verhoogde bewustzijn inspelen: verplicht zwart label voor producten met een té hoog vet-, suiker-, calorie- en natriumgehalte, evenals een verbod op etikettering naar kinderen onder de 14 jaar.
Gezonde Voeding in Chili

Koekjes en chocolade in Chili

Ook in opmars in Chili: de consumptie van koekjes en chocolade. Sinds 2011 is de import van Belgische chocolade er verdubbeld! De koekjes doen het nog beter: een vertienvoudiging sinds 2011! Wil je meer weten over de Chileens koekjes- en chocolademarkt, de trends, de belangrijkste spelers en distributiekanalen, de wetgeving? Dan is de marktstudie ‘Cookies and Chocolates in Chili’ interessante lectuur. 
Cookies and Chocolates in Chile 2018

Wegwijs in de Egyptische markt voor voeding en dranken

Egypte is voor voeding en dranken grotendeels afhankelijk van import, wat dan weer potentieel betekent voor Vlaamse bedrijven. Deze marktstudie geeft u meer info over de markttoegang, de huidige marktsituatie en tendensen, een analyse van de belangrijkste spelers op de voedingsmarkt. Een must read voor bedrijven met interesse inde Egyptische markt.
Wegwijs in de Egyptische markt voor voeding en dranken

De markt van voeding en dranken in Turkije

Niettegenstaande Turkije zelf een belangrijke producent van voeding is en ze zelf veel meer exporteren dan importeren, zorgen de relatief jonge bevolking en de toenemende verstedelijking ervoor dat er meer interesse is voor internationale producten. Vooral voor producten in een gezonde levensstijl en voor niche-producten zijn er opportuniteiten. Deze studie gaat dieper in op deze opportuniteiten, de regelgeving, de structuur van de retail. Kortom, alles wat je moet weten als je naar Turkije wil exporteren.
The Turkish Food and Beverage Sector

De voedselverwerkende industrie in Thailand

De voedingsindustrie in Thailand is een belangrijke industrie (23% van het bbp) en ontwikkelde zich de laatste 10 jaar ook sterk, o.a. door technologische verbeteringen. Deze studie geeft je een overzicht van de Thaise voedingssector: de belangrijkste sectoren, de grootste spelers,… 
De voedselverwerkende industrie in Thailand

De markt van de voedingsspecialiteiten in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is onze grootste verre exportmarkt en neemt jaar na jaar nog toe. Onze kwalitatieve, innovatieve en diverse voedingsproducten vallen duidelijk in de smaak bij de Amerikanen. Deze update (2018) van een bestaande studie  wijd je in in de structuur van de voedingsdistributie, in het bijzonder met betrekking tot voedingsspecialiteiten.  
De markt van de voedingsspecialiteiten in de Verenigde Staten

De biermarkt in Canada

De Canadese markt is niet de gemakkelijkste markt om alcoholische dranken naar uit te voeren… Maar speciaalbieren worden steeds populairder en de Belgische bieren zijn al goed vertegenwoordigd in het aanbod. Via de juiste kanalen en met veel geduld zijn zeker nog opportuniteiten voor bier in Canada. In deze studie lees je meer over het wettelijk kader waarin bier wordt gecommercialiseerd, over de barrières, de trends en het consumptiepatroon.
De biermarkt in Canada