Nieuwe enquête ERMG bevestigt blijvende impact coronacrisis

01.09.2020

Een nieuwe enquête van de ERMG (Economic Risk Management Group) schat de omzet van onze voedingsbedrijven op dit moment nog steeds gemiddeld 8% lager dan normaal. Dat is wel een verbetering ten opzichte van eind juni, maar het herstel blijf traag. Bovendien verwachten de ondernemingen dat de omzet volgend jaar ook nog 6% onder het normale peil blijft. Verder toont de enquête ook aan dat de crisis in zeven op de tien bevraagde voedingsbedrijven een blijvende impact zal hebben op de manier van werken. Zo zal telewerk uitbreiden en zakenreizen daarentegen verminderen. 

De resultaten van de verschillende onderzoeken die de ERMG tussen maart en augustus uitvoerde bevestigen de trends die ook uit de Fevia-onderzoeken naar voren kwamen. De impact van de coronacrisis op de Belgische voedingssector is een feit en de gevolgen ervan zullen nog jarenlang voelbaar zijn. 
De sector heeft laten zien dat ze zich kon aanpassen, en blijft dat ook doen met het oog op een duurzame groei. Onder het motto #ReverseTheCurve willen we opnieuw inzetten op herstel, met steun van onze beleidsmakers!

In dit artikel zoomen we in op de antwoorden van voedingsbedrijven die deelnamen aan de nieuwe enquête die de ERMG in de week van 18 augustus lanceerde (en die de Nationale Bank van België analyseerde). Hoe kijken onze bedrijven naar de toekomst?

De volledige versie van het artikel is enkel beschikbaar voor Fevia-leden.
Lid worden? Klik hier
Ben je al lid? Meld je hier aan en lees verder