Ovidias: een passie voor duurzame Belgische pralines

20.10.2023

Wat 45 jaar geleden begon als een bescheiden zoetwarenbedrijf, ontwikkelde zich tot een wereldwijd bekend chocolademerk van Belgische origine met zowel particuliere als professionele klanten. Ovidias heeft een duurzame passie: lekkere pralines maken met liefde voor het vak én voor de planeet.

Duurzamere chocolade

Ovidias engageert zich als Beyond Chocolate partner om lekkere én duurzame Belgische chocolade op de markt te brengen met een positieve impact op de wereld. Daarvoor ontwikkelde ze haar eigen duurzaamheidsprogramma met “Science Based Targets”. Dat baseert zich op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, die tot doel hebben extreme armoede, ongelijkheid, onrechtvaardigheid en klimaatverandering aan te pakken.

Ovidias wil haar ecologische voetafdruk tot een minimum beperken. Dat doet ze door duurzame grondstoffen aan te kopen. Momenteel is 92% van haar aangekochte chocolade gecertificeerd. Tegen 2024 streeft ze ernaar om 100% gecertificeerde chocolade te gebruiken. Op die manier draagt ze haar steentje bij voor duurzame landbouw, betere kansen voor boeren en een gezondere planeet.

Ze neemt ook het productieproces van haar pralines onder de loep. Een van haar belangrijkste doelen is om tegen 2030 haar CO2-uitstoot met 50% te verminderen.

 

Daarom investeerde ze in de verduurzaming van haar productiesite, met onder andere een nieuwe koelcentrale op basis van volledig natuurlijke koudemiddelen.

Chocolade met alleen natuurlijke ingrediënten

 

Ovidias’ pralines worden bereid met natuurlijke ingrediënten volgens de traditionele receptuur. De pralines bevatten geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen, conserveermiddelen of kleurstoffen. De receptuur bevat alleen natuurlijke aroma's, zodat de consument kan genieten van eerlijke en verse Belgische pralines.

100% recycleerbare verpakkingen

Alle verpakkingen van Ovidias zijn 100% recycleerbaar, inclusief het karton, de aluminiumblikjes en de folie. Bovendien zijn de pralines individueel verpakt, wat niet alleen het plasticverbruik met 50% vermindert in vergelijking met traditionele blisters, maar ook de voedselverspilling beperkt.