Pauwels Sauzen haalt productierecord in eerste kwartaal

13.04.2021

De food heroes van Pauwels Sauzen hebben het jaar 2021 in zesde versnelling aangevat. In de eerste week van het nieuwe jaar werd meteen een nieuw productierecord gevestigd in Oelegem, terwijl de vraag naar de koude sauzen van Pauwels ook in de rest van het eerste kwartaal bijzonder hoog blijft. Een positief gevolg van enkele beslissingen die de sauzenspecialist tussen de lockdowns door nam. Toch kijkt ook Pauwels Sauzen reikhalzend uit naar de heropening van de horeca.

Pauwels Sauzen haalt productierecord in eerste kwartaal

Collectieve prestatie

In de eerste week van het nieuwe jaar werd het productierecord in Oelegem van koude sauzen scherper gesteld. Zo produceerde Pauwels maar liefst 75% méér in die eerste week van 2021 in vergelijking met het weekgemiddelde van 2019 en 2020. Een absoluut record. Daarmee kent de site in Oelegem een stijging van respectievelijk 18% en 32% in vergelijking met dezelfde periode in 2020 en 2019.

Pauwels Sauzen haalt productierecord in eerste kwartaal

Positieve cijfers ziet Pauwels Sauzen ook in haar productiesite in Herent. Daar zien ze een groei van zo’n 80% op het geproduceerde volume 250ml knijpflessen tijdens de afgelopen drie maanden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwe markten

Zelfs in moeilijke omstandigheden keek Pauwels Sauzen naar nieuwe afzetmarkten. “We volgen de nieuwste trends op, zoals de stijgende interesse vanuit de markt in vegan sauzen en in halal-varianten. In deze markten schuilt nog aardig wat potentieel, en dat potentieel willen we in onze productiesites kunnen benutten. Ook op de vraag vanuit de consumentenmarkt naar kleinere verpakkingen hebben we vakkundig een antwoord kunnen bieden. Daarnaast produceerden we ook meer dan gemiddelde hoeveelheden aan mayonaise voor het Afrikaanse continent”, zegt Mark Cardon, Commercial Manager. “Die factoren samen zorgen ervoor dat we naast onze vaste producties ook extra volumes mochten produceren.”

Barbecueseizoen in aantocht

Met de zomer in het vooruitzicht en hopelijk een stap in de richting van een socialer leven, belooft het de komende maanden aardig druk te worden aan onze productielijnen. “Zodra het barbecueseizoen dichterbij komt, houden we ons klaar om de seizoensgebonden in & out’s te gaan produceren. Doordat het nog dit jaar hoofdzakelijk vakantie in eigen land zal zijn, zal de consument in de supermarkt toch weer massaal op zoek gaan zomerse speciaalsauzen en barbecue-assortimenten.

Met de zomer in het vooruitzicht belooft het de komende maanden aardig druk te worden bij Pauwels Sauzen

Daarnaast zal een eventuele opening van de horeca ook een extra impuls geven aan onze productie. Momenteel is het wat dat betreft nog wat koffiedik kijken, maar we vertrouwen erop dat de extra capaciteit in onze productiesites dit jaar sowieso al een toegevoegde waarde gaat kunnen zijn voor onze klanten.”

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen