PepsiCo helpt in de strijd tegen waterschaarste

10.08.2021

België kampt almaar vaker met periodes van droogte. Daarom voert Natuurpunt enkele ingrepen uit in twee West-Vlaamse natuurgebieden: de Blankaart (Diksmuide) en de Uitkerkse Polder (Blankenberge). Het herstelproject dient om het regenwater beter en langer vast te houden in gronden. Ook voedingsbedrijf PepsiCo zet mee haar schouders onder het project.

Minister Demir stak samen met Wim Destoop (PepsiCo) en Bart Vangansbeke (Natuurpunt) de spade in de grond om de natuur te vernatten in De Blankaart

Herstelprojecten in Diksmuide en Blankenberge

Natuurgebieden vormen een grote bron van biodiversiteit en zijn belangrijke omgevingen om grote hoeveelheden water op te vangen. Door de recente droogteperiodes ging er heel wat van dat water verloren. Om het water beter op te vangen en te laten doordringen in de grond, voert Natuurpunt sinds juni herstelprojecten uit in de natuurgebieden de Blankaart en de Uitkerske Polder.

“Met de Blue Deal wil de Vlaamse regering investeren in meer natte natuur waar water maximaal vastgehouden wordt én kan infiltreren in de bodem”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Het in stand houden van natte natuur is één van de beste manieren om ons te wapenen tegen droogte en tegelijk meer natuurlijke buffers te hebben voor hevige regenval. Pepsico en Natuurpunt zijn ambassadeurs voor een gezonder en klimaatrobuuster Vlaanderen en een voorbeeld voor anderen om onze doelstellingen mee om te zetten in de praktijk." 

PepsiCo investeert mee in het project

Minister Demir stak samen met Wim Destoop (PepsiCo) en Bart Vangansbeke (Natuurpunt) de spade in de grond om de natuur te vernatten in De Blankaart. Voedingsproducent PepsiCo heeft vestigingen in Zeebrugge en Veurne, net in de buurt van de twee West-Vlaamse natuurgebieden, en besliste daarom om mee te investeren in het herstelproject. 

General Manager Belux Wim Destoop: “PepsiCo zet zich al heel wat jaren in om efficiënter om te springen met het waterverbruik in onze landbouw- en productieactiviteiten. In gebieden waar zoetwater schaars is, zoals in West-Vlaanderen, streven we ernaar dat onze fabrieken in 2025 het water 100% aanvullen. We kiezen ervoor om samen met Natuurpunt en de Vlaamse overheid de nabijgelegen waterrijke natuur in De Blankaart en De Uitkerkse Polder te helpen herstellen.”

Wil jouw bedrijf ook helpen in de strijd tegen droogte? Klik hier

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Milieu en energie
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks