Poco Loco plant energiezuinige fabriek voor wraps

04.09.2020

Koop je soms wraps, tortillas, of tortillachips in de winkel? Dan is de kans groot dat die door Poco Loco wordt gemaakt. Na de recente investering in het rood-witte hoogbouwmagazijn, plant Paulig een nieuwe investering van 45 miljoen euro in een bijkomende productiefaciliteit voor wraps in Roeselare.

Exportkampioen vanuit Roeselare

Poco Loco maakt deel uit van de Finse Paulig Group en heeft vaste klanten in 70 landen op 6 werelddelen. In een groeiende markt van tortilla wraps levert Poco Loco aan quasi alle grote winkelketens in Europa. De export is namelijk goed voor meer dan 96% van de omzet.

Met de investering wil het bedrijf zijn positie als marktleider in tex-mex in Europa versterken en zijn innovatiemogelijkheden vergroten. Paulig is actief in 13 landen en heeft op dit moment 4 tex-mex productiefaciliteiten in Europa, waarvan twee in België.

“Deze nieuwe fabriek creëert heel wat nieuwe jobs. En we blijven investeren zodat we ook in de toekomst een continue aanvoer van tortilla wraps kunnen verzekeren in een groeiende markt.” zegt Rogier Verkarre, Director bij Poco Loco.

Meer volumes met eenzelfde energieverbruik

Deze derde fabriek in Roeselare zou naast de bestaande productiesite en het hoogbouwmagazijn in de Pildersweg gebouwd worden. Op dit moment wordt het dossier voorbereid om de bouwvergunning aan te vragen en als alles verder volgens plan verloopt, zou de productie in de nieuwe fabriek in het voorjaar van 2022 van start gaan.

Paulig wil een duurzame koploper zijn in de voedings- en drankenindustrie en stelde hiervoor ambitieuze klimaatdoelen op. Deze doelstellingen en de algemene impact op het klimaat worden in overweging genomen bij de bouw van de nieuwe fabriek. De nieuwe fabriek wordt een stuk energiezuiniger dan de bestaande fabrieken. “Dit betekent meer volumes met hetzelfde energieverbruik”, legt Rogier Verkarre uit.