Post een job voor één dag en steun jongerenengagement wereldwijd

30.05.2017

Op 19 oktober 2017 organiseert YOUCA vzw – Youth for Change and Action – de YOUCA Action Day. Dan gaan zo’n 17.000 Vlaamse en Brusselse jongeren één dag aan de slag bij een bedrijf, overheid, organisatie of particulier. Het loon dat ze verdienen gaat naar jongerenprojecten in het Zuiden én in België.

Een van de projecten is van Trias in El Salvador

Maar liefst 25 % van de Salvadoraanse jongeren gaat niet naar school en heeft evenmin een job. De dromen van deze jongeren krijgen geen kans op slagen. Die uitzichtloze situatie doet hen vluchten naar de Verenigde Staten. Trias verenigt de Salvadoraanse jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen ze de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst. Met de steun van YOUCA zal Trias meer jongeren opleiden tot leiders en ondernemers, die ervoor zorgen dat er een alternatief is voor migratie en bendes.

Hoe kan u als voedingsbedrijf meedoen aan de YOUCA Action Day?

  1. Registreer je op de website http://jobbank.youca.be
  2. Kies zelf hoeveel jobs je aanbiedt en steek ze in het winkelmandje. Op het einde kan je ook nog jobs sponsoren. Die hoef je dan niet zelf in te vullen, ze worden cadeau gedaan aan Natuurpunt die wel wat helpende handen kan gebruiken;
  3. Per werkende leerling betaal je 50 euro
  4. Je ontvangt onmiddellijk een factuur en betaalt bij voorkeur vooraf via het online betaalsysteem Mollie. Dit kan via overschrijving, kredietkaart of Bancontact.

Mis deze kans niet om je als bedrijf bij jonge burgers te profileren en doe mee aan de YOUCA Action Day!

Alle info vind je in de brochure voor werkgevers in bijlage, op www.youca.be/youca-voor-werkgevers en bij Naomi via naomi@youca.be en 0472 83 70 02.

Bijlages: