Students Meet CEO: jong talent gezocht!

03.04.2019

Belgische voedingsbedrijven zijn dagelijks op zoek naar nieuwe talenten. Onder de noemer ‘Students Meet CEO’ organiseert Fevia Vlaanderen samen met opleidingsfonds Alimento bedrijfsbezoeken om jongeren warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Voedingsbedrijven evolueren naar hightech omgevingen en zijn daarom op zoek naar verschillende technische profielen: van technische operatoren tot electromechaniekers, storingstechniekers en productontwikkelaars. Voor elk wat wils dus. Het initiatief is dit jaar aan haar tweede editie toe, en we mogen opnieuw spreken van een groot succes.

Studenten bezoeken voedingsbedrijven doorheen Vlaanderen

Hogeschool- en universiteitsstudenten schreven zich massaal in om deel te nemen aan Students Meet CEO. Ook heel wat voedingsbedrijven zetten hun deuren open. Studenten konden bedrijven als Ardo, Brouwerij Haacht, Citrique Belge, Clarebout Potatoes, Gudrun, Puratos, Paas Food Industries en Vandemoortele van binnenin ontdekken. Ze kregen rondleidingen door de productiesites en gingen rechtstreeks in dialoog met CEO’s, ingenieurs en gepassioneerde talenten.

Studenten kregen bovendien een bezoek op maat van hun opleiding. Zo werkten ingenieursstudenten een concrete case uit tijdens een workshop die werd gegeven door het R&D-team. Nadia Lapage, secretaris-generaal van Fevia Vlaanderen: “Op die manier maak je het voor de studenten heel tastbaar en concreet. Zowel onze bedrijven als de studenten waren enthousiast en vonden het zeer leerrijk. Er zijn zelfs laatstejaarsstudenten die na hun studies mogen starten bij een voedingsbedrijf.”. Ontdek de lovende reacties in onderstaande aftermovie.

Food Forward event: het hoogtepunt van de Food At Work Days

Students Meet CEO maakt deel uit van de Food At Work Days: een waaier van events en initiatieven om nieuw, technisch talent aan te trekken naar de sector. Het hoogtepunt van de Food At Work Days is ongetwijfeld het gloednieuw Food Forward event in het voorjaar. Je ontdekt er via inspirerende seminaries de voedingsindustrie van de toekomst. Als kers op de taart proef je de voedingstrends en -technologieën van de deelnemers aan de Food At Work Student Awards.

Smaakt dat naar meer?
Ontdek het volledige programma van Food At Work event op www.foodforwardevent.be