Technopolis en de Vlaamse Ondernemers lanceren WeteWaWerkt

20.04.2021

Deze week verscheen op YouTube de eerste aflevering van WeteWaWerkt, een gloednieuwe reeks van Technopolis in samenwerking met de Vlaamse Ondernemers, waaronder Fevia Vlaanderen. In 8 verschillende afleveringen tonen jonge bedrijfsmedewerkers waarmee ze bezig zijn en leggen ze uit welk traject ze afgelegd hebben om uiteindelijk een STEM-beroep uit te oefenen. Hiermee willen de Vlaamse Ondernemers jongeren uit de derde graad secundair onderwijs, die voor een belangrijke studiekeuze staan, stimuleren om te kiezen voor een STEM-job. “WeteWaWerkt? STEM! STEM werkt om te bouwen aan een betere toekomst. Een toekomst waar jongeren aan kunnen meewerken!”

De Vlaamse Ondernemers is een samenwerkingsverband tussen 19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties, waaronder Fevia Vlaanderen. De Vlaamse Ondernemers hebben maar één doel: jongeren inspireren door STEM en hen zicht geven op hun toekomstmogelijkheden. Nadia Lapage van Fevia Vlaanderen: “Ook voedingsbedrijven zijn hightech omgevingen. De uitdaging is dan ook om de juiste talenten aan te trekken die kunnen werken met automatisering, robotisering, data-analyse en zelfs AI. Met “WeteWaWerkt” willen we jonge STEM-talenten aantrekken om te kiezen voor een job in de lekkerste sector van het land”.

Achter de schermen bij Solina

Technopolis-reporter Emiel bracht een bezoek aan Solina, een bedrijf dat functionele en nutritionele ingrediëntenoplossingen maakt. In haar pilootfabriek werkt het bedrijf aan diverse technologieën voor de ontwikkeling van plantaardige voedingsproducten.

Eén van die productontwikkelaars bij Solina heet Wiebe Saerens. Je kent Wiebe misschien als winnaar van de Food At Work Ecotrophelia Awards in 2019. Als student biowetenschappen aan de KU Leuven nam hij deel aan de innovatiewedstrijd met een innovatief bladerdeeg. De wedstrijd was een springplank voor zijn carrière in de voedingsindustrie. Als slagerszoon kwam hij namelijk terecht bij Solina, waar hij als productontwikkelaar onderzoek doet naar plantaardige eiwitten. Bovendien nam Wiebe dit jaar ook deel aan de innovatiewedstrijd, maar dan als jurylid. Welk team dit jaar wordt bekroond, ontdek je op 28 april op het Food Forward Festival.

Ben je benieuwd wat Wiebe allemaal onderzoekt in het R&D-lab? Ontdek het in deze video!