Vacature: Food Policy Advisor

20.05.2019

Fevia is momenteel op zoek naar een fulltime (m/v) Food Policy Advisor.

Functiebeschrijving

Je krijgt de verantwoordelijkheid om een aantal belangrijke dossiers op het vlak van voedselveiligheid actief op te volgen en te coördineren. Je rapporteert daarbij aan de Directeur Voedingsbeleid en krijgt van ons een interne opleiding. In je rol als Food Policy Advisor verdedig je de belangen van onze voedingsbedrijven met voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

1. Actief opvolgen en coördineren van een aantal belangrijke dossiers op het vlak van voedselveiligheid: bvb FAVV – Federaal Voedselagentschap, hygiëne, autocontrole, export (inz. gezondheidscertificatie), traceerbaarheid, contaminanten, materialen in contact, additieven, aroma’s, enzymen,...

2. Bijdragen tot een optimale communicatie (website, nieuwsbrief, infosessies, …) zowel intern als extern.

3. Coördineren van het intern overleg m.b.t. bovenvermelde dossiers met de leden van de federatie.

4. Vertegenwoordigen van Fevia in verschillende werkgroepen om er de standpunten van de voedingsindustrie te vertolken.

Gewenste kwalificaties en ervaringen

Voor deze uitdagende en interessante functie komen enkel kandidaten in aanmerking die voldoen aan volgende vereisten:

1. Masteropleiding ( bvb. bio-ingenieurswetenschappen, (dieren)arts, wetenschappen, biomedische wetenschappen, apotheker, voedingsleer,...). Ervaring is niet strikt vereist maar bijkomende relevante opleidingen of ervaringen strekken tot aanbeveling.

2. Goede operationele drietaligheid, zowel schriftelijk als mondeling (NL,FR en ENG).

3. Sterke sociale en communicatieve vaardigheden, inclusief uitstekende redactionele en presentatiecapaciteiten, evenals een diplomatische ingesteldheid.

4. Zich goed voelen in een omgeving waar het opbouwen van expertise verwacht wordt in samenhang met veelvuldige sociale contacten.

5. Een duidelijk gevoel voor ethische normen bezitten.

6. Zowel autonoom als in teamverband kunnen werken.

Wat bieden wij jou aan?

1. Een erg interessante functie binnen een  organisatie met een dynamische en collegiale cultuur waar veel ruimte is voor eigen inbreng en regelmatige vormingskansen.

2. Een functie met een boeiende en erg relevante maatschappelijke context.

3. Een competitieve verloning.

4. Ruime extralegale voordelen.

5. De opportuniteit om expertise op te bouwen in het domein van het voedingsbeleid.

Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen?

Aarzel niet om GERT OLEFS te contacteren +32 (0)499 14 33 48 van 9u tot 20u van maandag tot vrijdag en van 11u tot 17u zaterdag. Je kan eveneens jouw cv en motivatiebrief versturen naar jobs@hcinternational.biz. Wij contacteren elke kandidaat per mail of per telefoon en behandelen elke kandidatuur met discretie. Human Capital International werkt steeds op exclusieve basis met haar klanten. www.hcinternational.biz.

PDF-pictogramvacature_adviseur_voedingsbeleid_nl.pdf