Vacature: Legal and Trade Advisor

15.07.2021

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Gevestigd in Brussel, helpen we onze ondernemers en hun teams om op een duurzame manier te groeien. Als belangrijke woordvoerder van de grootste industriële sector in ons land, voeren wij dagelijks een dialoog met alle stakeholders. Om de vele ontwikkelingen en uitdagingen op het vlak van de verhoudingen binnen de Belgische en Europese agro-voedingsketen, handelspraktijken en (internationale) handelsbetrekkingen op te volgen, is Fevia op zoek naar een fulltime (m/v) Legal and Trade Advisor.

Functiebeschrijving

De Belgische voedingsindustrie is een essentiële schakel in de agro-voedingsketen. Zowel de binnenlandse markt, correcte mededinging en handelspraktijken als de Europese en internationale handel en export zijn belangrijk voor de sector. Je krijgt de verantwoordelijkheid om binnen die domeinen een aantal belangrijke dossiers op het vlak van de verhoudingen binnen de Belgische en Europese agro-voedingsketen en (internationale) handelsbetrekkingen actief op te volgen, te coördineren en juridisch te ondersteunen. Je versterkt daarbij de teams die Fevia in het ketenoverleg en rond Europese en internationale handel vertegenwoordigen. In je rol als Legal and Trade Advisor vertegenwoordig en verdedig je de belangen van onze voedingsbedrijven met als voornaamste taken en verantwoordelijkheden: 

 • Je staat in voor de opvolging en coördinatie van belangrijke (juridische) dossiers op het vlak van mededingingsrecht, handelspraktijken, het ketenoverleg (landbouw, voedingsindustrie, handel), nationaal, Europees en internationaal handelsbeleid. 
 • Je geeft informatie en advies en doet aan standpuntbepaling en belangenverdediging rond bovenstaande materies.
 • Je zorgt voor een optimale communicatie over je dossiers naar interne en externe stakeholders via o.a. onze website, nieuwsbrieven of infosessies.
 • Je coördineert het overleg rond jouw dossiers/materies met de betrokken collega’s, onze leden en vertegenwoordigers van andere organisaties.
 • Je vertegenwoordigt Fevia in verschillende organen en fora om er de (juridische) standpunten van de voedingsindustrie rond die dossiers/materies voor te bereiden, uit te dragen en te verdedigen.

Gewenste kwalificaties en ervaringen

Voor deze interessante functie vol uitdagingen, zoeken we kandidaten die beantwoorden aan de volgende vereisten:

 • Je hebt een masteropleiding in (internationaal/Europees) recht, of een masteropleiding in de economie of recht en bedrijfskunde met aanvullende opleidingen of ervaring in  (internationaal/Europees) recht. Enkele jaren professionele ervaring in de relevante domeinen, in het bijzonder rond mededingingsrecht, vormen in elk geval een pluspunt.
 • Je bent sterk in juridische analyses en het juridisch onderbouwen van voorstellen en standpunten.
 • Je communiceert zowel schriftelijk als mondeling vlot in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Je hebt sterke sociale en communicatieve vaardigheden, waaronder uitstekende redactionele en presentatiecapaciteiten, net zoals een diplomatische ingesteldheid en de capaciteit om te onderhandelen en mensen te overtuigen.
 • Je voelt je goed in een omgeving waarin je zowel expertise opbouwt als veelvuldige sociale contacten en een breed netwerk onderhoudt.
 • Je kunt zowel autonoom als in teamverband werken, bent ondernemend, flexibel en stressbestendig

Wat bieden wij je aan?

 • Een voltijdse job voor onbepaalde duur.
 • Een aantrekkelijke werkplaats in het hartje van Brussel, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de mogelijkheid om flexibel en vanop afstand te werken. 
 • Een erg boeiende functie in een grote en belangrijke sector met veel uitdagingen, binnen een organisatie met een dynamische en collegiale cultuur waar veel ruimte is  voor eigen inbreng en vormingskansen.
 • Een competitieve verloning en ruime extralegale voordelen.
 • De opportuniteiten om expertise op te bouwen in het domein van de handelspraktijken, (internationale) handelsbetrekkingen en het ketenoverleg

Interesse of vragen?

Aarzel niet om GERT OLEFS te contacteren +32 (0)499 14 33 48 van 9u tot 20u van maandag tot vrijdag en van 11u tot 17u zaterdag. Je kan eveneens jouw cv en motivatiebrief versturen naar jobs@hcinternational.biz. Wij contacteren elke kandidaat per mail of per telefoon en behandelen elke kandidatuur met discretie. Human Capital International werkt steeds op exclusieve basis met haar klanten.