Van gevulde pasta tot kaasalternatieven: SDS Food gaat voor bio en plantaardig

16.11.2022

De kmo SDS Food produceert biologische en plantaardige voeding onder het eigen merk Fabrizio & Friends en premium private label. Je vindt hun verse pasta voortaan in de maaltijdboxen van een Europese maaltijdbezorger. Joke Sips, co-founder van SDS Food: “De eerste lading van bijna 1,5 ton pasta is verscheept naar Nederland. Deze samenwerking maakt deel uit van onze exportstrategie waarbij we tegen 2025 in 7 landen actief zullen zijn.”

©Koen Fasseur©Koen Fasseur

Blijven innoveren om verder te verduurzamen

In het Antwerpse Meer produceert SDS Food onder haar merk Fabrizio & Friends uitsluitend biologische producten. Denk aan biologische pasta, gevuld met verse groenten of fruit, een plantaardig assortiment kaasalternatieven, waaronder vegan kaaskroketten. Speciaal voor kinderen werd een uniek assortiment gevulde pasta's ontwikkeld, afgestemd op hun behoeften. 

Joke: “We ontwikkelen smaakvolle en gezonde vegetarische en plantaardige producten waarbij we ons héél graag uitleven in de keuken, maar niet ten koste van de planeet. Naast gevulde pasta’s bestaat het Fabrizio & Friends assortiment uit vegan kaasalternatieven en sinds afgelopen zomer ook een vegan alternatief voor kaaskroketten. We zien het als onze missie om een voedingsproducent te zijn waar innovatie en duurzaamheid de drivers zijn.”

©Toos Vergrote©Toos Vergrote

 

Biologische en plantaardige voeding in de lift

Onlangs werd de eerste lading van bijna 1,5 ton verse gevulde pasta verscheept naar Nieuwegein in Nederland.

Joke Sip, co-founder: “De gesprekken tussen SDS Food en de internationale maaltijdboxleverancier Marley Spoon gingen 1 jaar geleden van start. Deze eerste levering is een mijlpaal voor het jonge bedrijf dat in de zomer van 2021 startte met de productie in België. Hun doel is om in 2025 actief te zijn in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Zwitserland. Deze landen zijn bewust gekozen omwille van de bereikbaarheid, het belang en het marktaandeel van biologische en plantaardige voeding.” 

De gevulde pasta voor de maaltijdbox is een ravioli in ronde vorm, gevuld met spinazie en ricotta. Met deze gevulde pasta ontwikkelde de maaltijdboxleverancier verschillende recepten voor de consument thuis. De consument zal ook voor het eerst de nieuwe verpakking van Fabrizio & Friends thuis in de maaltijdbox krijgen.

©Toos Vergrote©Toos Vergrote

Recent slaagde de startup er ook in om het IFS Global Markets Food certificaat te behalen. Dit is een internationale certificering binnen de voedingsindustrie die een standaard oplegt op het gebied van voedselveiligheid. Het behaalde certificaat zal de groeiambities van SDS Food in binnen-en buitenland de komende maanden en jaren verder ondersteunen.