Vinum Et Spiritus promoot verantwoord drinken

17.04.2023

Hoeveel weet jij over alcohol? Vinum Et Spiritus ontwierp voor het tweede jaar op rij een ‘Responsible Drinking Quiz’ waarmee je jouw kennis over alcohol(consumptie) kan toetsen. Met de quiz wil de sector haar visie onderbouwen: drinken met mate is OK, misbruik niet.

Drinken met verstand

Weet jij welke consumptie het minste alcohol bevat: een glas wijn, een pintje of een shot wodka? Ken jij de gezondste optie: een keer per week bingedrinken of alle consumpties spreiden doorheen de week? Bestaan er wondermiddeltjes om het alcoholgehalte in je bloed te doen dalen? En word je nu effectief sneller dronken door te mengen? Beschik jij met andere woorden over alle nodige kennis om verantwoord te drinken?

Vinum Et Spiritus, de Belgische federatie van de sector wijn en gedistilleerde dranken, wil antwoorden bieden. Sedert generaties vertegenwoordigt zij drankjes om gezellig mee te klinken of zelfs uitbundig mee te vieren: “Er is niets fout aan ‘gematigd drinken’ en dat lukt het best als je goed geïnformeerd bent”, verklaart Geert Van Lerberghe, Algemeen Directeur Vinum Et Spiritus. De federatie promoot een cultuur van verantwoord drinken als onderdeel van een evenwichtige levensstijl.

Test jouw kennis over verantwoord drinken: https://drinkenmetverstand.be/campagnes/matig-drinken/

Meer info over alcohol(consumptie) op: www.drinkenmetverstand.be 

Quizt je dat?

De Responsible Drinking Quiz is een initiatief van SpiritsEurope, de Europese Spirits Federatie, en wordt in 10 landen georganiseerd. Met dit leerrijk initiatief wil de sector haar verantwoordelijkheid nemen om de consument kennis bij te brengen over alcohol(consumptie) en deelnemers stimuleren om op een verantwoorde manier te drinken. Wanneer is trop te veel?

De quiz is bestemd voor jong en oud, maar Vinum Et Spiritus wil die vooral inzetten om jongeren te sensibiliseren. Door correcte informatie te verschaffen over alcohol, wil ze hun alcoholische geletterdheid aanscherpen. Zo wil ze consumenten proactief begeleiden richting ‘geïnformeerd drinken’. Quizt je dat er in de quiz ook veel weetjes zitten? Mythes over alcohol worden doorprikt en bepaalde percepties worden bijgesteld.