WalMeat2U!: mobiele opleiding voor werknemers in vleessector

24.03.2017

Bij innovatie denken we vaak aan nieuwe producten, maar ook uitdagingen rond opleidingen kunnen gebaat zijn met een vernieuwende aanpak. Voldoende goed opgeleide medewerkers vinden is zo’n uitdaging waar veel voedingsbedrijven mee kampen. De partners in de Waalse vleesindustrie pakken die uitdaging aan met een innovatief opleidingsconcept. WalMeat2U! biedt een mobiele opleiding met een oplegger die tot bij de werkzoekenden en medewerkers rijdt.

Vleesverwerking is een belangrijk onderdeel van de voedingsindustrie. Heel wat werkgevers in deze sector zien zich echter geconfronteerd met een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Dat geldt in het bijzonder voor profielen zoals slagers, uitbeners of versnijders. Met de steun van Wagralim en financiering door het Waalse Gewest via het Marshallplan 4.0 biedt “WalMeat2U!” een heel innovatieve oplossing: een mobiele uitsnijderij in een oplegger die op de bedrijfssite rijdt om medewerkers ter plaatse op te leiden.

Deze mobiele opleiding biedt een snel en flexibel antwoord op de mobiliteitsbelemmering waarmee werkzoekenden of werknemers van bedrijven over het hele Waalse gewest te maken hebben. Het aanbod aan opleidingen is bovendien heel uitgebreid: van slachten, uitsnijden, uitbenen, portioneren tot het versnijden en verpakken. Sinds de lancering op 27 mei 2016, heeft WalMeat2U! zijn nut al bewezen door 152 personen op te leiden, zowel werkzoekenden als werknemers.

Interesse voor deze opleiding?

Aarzel niet om Wagralim te contacteren via Sophie Bourez
Voor meer informatie over het project, bezoek de website van Wagralim 
Ontdek ook de video’s op de website van Epicuris

Partners van WalMeat2U!